مقالات

ستون اخبار مبارزات کارگری و جنبشهای اعتراضی تهیه و تنظیم: سپیده امیرعسگری و آرش کلهر

ستون اخبار مبارزات کارگری و جنبشهای اعتراضی
تهیه و تنظیم: سپیده امیرعسگری و آرش کلهر
حکم بی شرمانه دادگاه کذایی رشت رشت!
روز پنج‌شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ شعبه اول دادگاه کذایی رشت، شریفه محمدی فعال کارگری و مدنی را با اتهام «بغی» محاکمه و به اعدام محکوم کرد.
ما در برنامه جامعه و کارگران، ضمن محکوم کردن حکم بی شرمانه اعدام شریفه محمدی، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط او هستیم!

سناریو سازی برای کارگر بازداشت شده شریفه محمدی و اتهام واهی «بغی» علیه او را بشدت محکوم‌میکنیم.
شریفه محمدی فعال کارگری رشت با اتهام کاملا واهی «بغی» مواجه شده است. در کذب محض و شرم آور بودن این اتهام شکی نیست. یک‌ فعال کارگری و‌ مدنی مستقل و شناخته شده را بدون کوچکترین وقاهتی با اتهام سنگینی روبرو‌ کرده اند که خودشان هم‌میدانند از ذره ای حقیقت برخوردار نیست.
شریفه محمدی در تاریخ ۱۴ آذر ۱۴۰۲ دستگیر شد و به مدت چند ماه درسلول انفرادی نگه داشته شد. طبق گزارشات موجود از جمله منتشر شده در کانال کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، بدنبال بازداشت، شريفه محمدی برای مدت طولانی تحت فشارهای جسمی و روانی شديد برای اخذ اعترافاتی عليه خود بود. او تا مدتها از ملاقات با خانواده ی خود، به ويژه فرزند خردسالش، محروم بوده و برای مدت طولانی اجازه ی تماس تلفنی با خانواده را نداشته است. از ديگر سو فشارهای جسمی و بدرفتاری های مكرر با شريفه از سوی وزارت اطلاعات به حدی بود كه شايد به خاطر ترس از به خطر افتادن جان شريفه منجر به اعتراض مسئولين زندان نسبت به ضرب و شتم او شد. پس از اعتراض مسئولين زندان به شكنجه شريفه، او امكان ثبت شكايت را پيدا كرد. اکنون مشخص گردیده که شریفه محمدی در این مدت حداقل دو بار به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اذیت و آزار و سناریوسازیهای کذایی که بارها علیه اعضای سندیکا نیز با عنوانهای مختلف بکار برده شده است را بشدت محکوم‌میکند و‌خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگر زندانی شریفه محمدی می باشد.
شریفه محمدی، کارگر زندانی، آزاد باید گردد!
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۲ تیر ۱۴۰۳

تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث نفت و گاز مناطق جنوبی ایران.
چهارشنبه ۱۳ تیرماه،
این کارگران، خواستار حذف پیمانکار، تغییر ساعات کار(با در نظر گرفتن گرمای غیرقابل تحمل هوا) با توضیح اینکه خواستار ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت هستند و رفع مشکلات اقتصادی و صنفی خود هستند.
تداوم اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای در بیش از 115 شرکت نفت و گاز
تا روز یکشنبه ۱۰ تیر اعتصاب کارگران پروژه ای وارد یازدهمین روز خود شد. افزایش حقوق ها مطابق خواست اعلام شده کارگران، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران مطالبات فوری کارگران پروژه ای است. اما سایر مطالبات کاری و معیشتی این کارگران نیز همچنان بی پاسخ مانده و پیگیر آنها نیز هستند. پیمانکاران تلاش بسیاری کرده اند که اعتصاب را عقب بزنند و نیروی کار جدید وارد کنند، اما موفق نشده اند
کارگران پروژه‌ای نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه به اعتصابات سراسری کمپین ۱۴٫۱۴ ملحق شدند. (ویدئو)
عدم پرداخت حقوی کارگران کارخانه کیش چوب
سه ماه حقوق و بیمه بیش از ۱۲۰ کارگر قرارداد مستقیم کارخانه کیش چوب واقع در جزیره کیش در استان هرمزگان پرداخت نشده است. شرکت کیش چوب کمبود نقدینگی را عامل تاخیر ذکر کرده است. کارگران که اغلب آنها بدور از خانواده هایشان در جزیره کیش زندگی می کنند از لحاظ معیشنی و درمانی دچار مشقت شده و به تنگنا افتاده اند.
اخراج جمعی از کارگران شرکت فولاد
شماری از کارگران شرکت فولاد اهواز که چهار ماه به دلیل وضعیت نامساعد معیشتی و با درخواست افزایش حقوق خود، تجمعات اعتراضی برگزار کرده بودند از کار اخراج شدند.
پرونده ‌سازی امنیتی علیه کارگران معترض کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد
رئیس و موسس شرکت کربنات سدیم کاوه شهرستان فیروزآباد برای پیشگیری از ادامه اعتصابات، در نامه‌ای به استانداری فارس و فرمانداری این شهرستان، کارگران معترض این شرکت را به “حمل سلاح” متهم کرده است.
ابراهیم عسگریان در این نامه از اصطلاح “اغتشاش”، برای اشاره به اعتصاب کارگران استفاده کرده و خواهان تحت پیگرد قرار دادن کارگران فعال این شرکت شده است. همچنین، وی با توجیه “ناامن شدن محیط شرکت” اقدام به تعطیلی آن کرده و شروع مجدد خط تولید را به مجازات کارگران اعتصابی، مشروط کرده است.کارگران شاغل در شرکت کربنات سدیم کاوه فیروزآباد، از یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳، در اعتراض به وضعیت شغلی و معیشتی خود دست به اعتصاب دسته‌جمعی زدند. آن‌ها پس از بی‌نتیجه ماندن وعده‌های مسئولان، از یازدهم تیرماه بار دیگر اعتصاب خود را از سر گرفتند.
این کارگران می‌گویند که با وجود اینکه کار آن‌ها به دلیل تماس مداوم با مواد شیمیایی جزو مشاغل پرخطر محسوب می‌شود، اما در مقابل حقوق و مزایای آن‌ها بسیار ناچیز است.
اعتراض کارگران مخابرات به پرداخت نشدن حقوق
«شورای عالی هماهنگی تشکل های کارگری مخابرات ایران» در بیانیه ای به پرداخت نشدن یا دیرکرد پرداخت حقوق کارگران این شرکت اعتراض کرد.
در این بیانیه، از جمله، از اینکه مدیریت شرکت مخابرات با پرداخت نکردن به موقع حقوق کارگران به امنیت مالی، روانی و اجتماعی آنان آسیب می زند، انتقاد و گفته می شود که هیچکس در شرکت «مخابرات»، حتی تلفنی، به پرسش کارگران درباره ی پرداخت حقوق پاسخ نمی دهد!
تجمع سراسری بازنشستگان صنایع فولاد
روزیکشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان، تهران، البرز مرکزی، البرز شرقی و خوزستان در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان مجدداً مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد این شهرها دست به تجمع زدند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روزیک‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۳، جمعی از بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در کرمانشاه، تهران، اهواز، مجدداً و در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم تحقق خواسته‌هایشان مقابل سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند.
باز هم حوادث کار، برق‌گرفتگی جان یک کارگر ساختمان را گرفت
روز پنج ‌شنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۳ یک کارگر ساختمانی با هویت «عثمان امینی» ۵۰ ساله و اهل شهر بانه، در حین نصب و رفع اشکال کولر آبی بر اثر حادثه ناشی از کار و برق‌گرفتگی دچار جراحات شدید شده و جان خود را از دست داد.
یک کارگر ۴۰ ساله حین کار در عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه هشتم مجتمع پارس جنوبی عسلویه دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد.
این حادثه روز سه‌شنبه پنجم تیر رخ داده و هویت این کارگر روزمزد فرهاد ابراهیمی‌نسب و اهل مسجد سلیمان اعلام شده است.
محهای کار، برای کارگران به میدان جنگ تبدیل شدە است. در میدان جنگ اگر سربازان را بدون سلاح به جنگ بفرستید، جنگی نابرابر رخ میدهد که سربازان بی سلاح کلور، کلور کشته میشوند. در محلهای کار هم وقتی در نتیجه سودجویی دولت و سرمایه داران ابزارهای ایمنی کار وجود ندارد، هر روز شاهد کشتار بی رحمانه نان آوران خانوادە های کارگری هستیم که نبودشان زخمی عمیق در وجود بازماندگان بجا می گذارد. ما در برنامه جامعه و کارگران ضمن تسلیت به خانوادە، دوستان و همکاران عثمان امینی و فرهاد ابراهیمی‌نسب قاتل این عزیزان را سودجویی دولت و سرمایه داران در عدم تامین ابزارهای ایمنی کار میدانیم.

یک پرستار دیگر بر اثر فشار کار به زندگی خود پایان داد
سام حاجیان، از جوانان اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه و پرستار شبکه بهداشت و درمان این شهرستان چهارشنبه ۶ تیر در محل کار خود با شلیک گلوله به زندگی‌اش پایان داد.
بنابر خبر منتشر شده، مسئولان محل کار از مدت‌ها پیش سام حاجیان را تحت فشار قرار داده بودند.
براساس این گزارش‌ها، سام حاجیان از پیروان آئین یارسان بود و به دلیل برخورد مناسب با مراجعان از محبوبیت خاصی برخوردار بود؛ به همین دلیل مرگ او افکار عمومی شهر را جریحه‌دار کرد.
او ساعاتی قبل از مرگ با انتشار استوری در شبکه اجتماعی تلگرام و ارسال پیام به برخی دوستانش، تلویحاً تصمیم خود به انجام خودکشی را اعلام کرده بود اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از این حادثه انجام نگرفت.
در سال‌های اخیر اقدام به خودکشی در بین اقشار مختلف، به‌ویژه جوانان و کادر درمان در ایران به شکل نگران‌کننده‌ای افزایشیافته است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام محمد حبیبی برگزار شد
روز شنبه نهم تیرماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار برگزار شد.
رامین صفرنیا وکیل مدافع آقای حبیبی ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: “امروز جلسه رسیدگی به پرونده موکلم محمد حبیبی در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار برگزار شد و اتهام اجتماع تبانی به تبلیغ علیه نظام تغییر کرد. آقای حبیبی و بنده در رد اتهام وارده دفاعیات را ارائه نمودیم. این پرونده در خصوص بازداشت موکلم در سال ۱۴۰۲ تشکیل شده است.”
احضار مجدد اسماعیل گرامی به دادگاه کیفری شعبه ۱۰۲۷ دو قدوسی تهران
اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته و پیگیر مطالبات بازنشستگان که در بهار ۱۴۰۰ بازداشت و به مدت دوسال در زندانهای تهران بزرگ ، اوین و رجایی دوران حبس خود را سپری کرد و در بهمن ۱۴۰۱ آزاد شد ، اکنون نیز با همان اتهام و صدور کیفر خواست از سوی شعبه سوم ناحیه ۳۳ شهید مقدس باید در تاریخ ۱۴۰۳/۴/۱۶ در شعبه ۱۰۲۷ مجتمع قضایی قدوسی تهران حضور یابد.
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان را پس از احضار به دادگاه بازداشت کردند
در تداوم اذیت و آزار و پرونده‌سازی علیه فعالان مدنی عاطفه رنگریر، فعال حقوق زنان شنبه ۹ تیر، پس از مراجعه به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب دامغان بازداشت شد. پیش از این دستگاه قضایی حکومت علیه عاطفه رنگریز پرونده جدیدی را با اتهامات «تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب در جهت تشویش اذهان عمومی و تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت ملی» گشوده است. در ابلاغیه‌ صادر شده از سوی شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب دامغان به عاطفه رنگریز مهلت پنج روز داده شده تا خود را به شعبه مذکور معرفی کند در غیر این‌ صورت با حکم جلب مواجه خواهد شد. در روزهای گذشته عاطفه رنگریز در صفحه‌ی اینستاگرامش از پرونده‌سازی جدید وزارت اطلاعات علیه او با اتهام «تشکیل گروه» خبر داده و اعلام کرده بود که تا کنون از این اتهام، هیچ گونه اطلاعی نداشته است.
اعلام احکام هشت معترض بازداشتی اعتراضات
هشت معترض بازداشتی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از سوی قاضی جانی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه کذایی تهران محاکمه شدند و نسیم غلامی سیمیاری و حمیدرضا سهل‌آبادی با اتهام «قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی (بغی)» مواجه شدند و بیش از پیش در خطر به صدور احکام سنگین همچون اعدام قرار گرفتند.
خواهر مجاهد کورکور، زندانی محکوم به اعدام:
برادرم ممنوع‌التماس و ملاقات است، از او بی‌خبریم
او در صفحه ایکس خود نوشته است:
«‏در ماه‌های گذشته چندین بار خانواده‌ام برای ملاقات با برادرم به زندان شیبان رفتند اما مقامات زندان اجازه ملاقات ندادند، برای پیگیری هم پیش دادستان ایذه رفتند که او هم به پدرم گفته پسرت ممنوع الملاقات و ممنوع التماس است، الان چند هفته میشه که از مجاهد بی‌خبر هستیم…»
اعتصاب غذای عاطفه رنگریز در زندان شاهرود
بنا به اطلاع‌رسانی منابع مطلع : «عاطفه رنگریز از لحظه‌ی ورود به زندان شاهرود، دست به اعتصاب غذا زده است. وی روز شنبه ۹ تیرماه پس از مراجعه به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب دامغان، بازداشت و به زندان شاهرود منتقل شد. او با اتهام جدید «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت ملی» روبه‌رو شد. این درحالی است که در پی بازداشت سال گذشته، در دادگاه بدوی دامغان به پرداخت جریمه‌ی نقدی محکوم شده بود».
بیست‌و‌سومین هفته پیاپی از اعتصاب غذای کارزار #سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام در زندان‌های مختلف
پیوستن زندان تبریز به کارزار نه به اعدام
در حالی‌که تحریم گسترده و قاطع نمایش انتخابات حکومتی توسط مردم ایران پتک محکمی بر تابوت استبداد حاکم بود، و باندها و جناح های حکومتی از اصلاح‌طلبان تا اصول‌گرایان با بکارگیری کلیه امکانات نتوانستند مردم آگاه ایران را به پای صندوق‌های رأی بکشانند، در مقابل آن مردم شریف ایران در همراهی با زندانیان سیاسی، خانوادهای دادخواه، معلمان، کارگران، زنان و دیگر اقشار تحت‌ستم در جبهه خلق نقش تعیین کننده‌ای را ایفا کردند. بی گمان حکومت با شکست در نمایش انتخابات و در بحران مشروعیت برای صف بستن در مقابل قیام محتمل به سمت انقباض بیشتر متمایل می‌شود و خطر آن می‌رود که آمار سرکوب و اعدام افزایش یابد. احکام ضد انسانی”بغی” دستکم برای ۱۵ زندانی سیاسی در هفته گذشته شاهد این ادعا می‌باشد.
کارزار “سه‌شنبه‌های سیاه نه به اعدام” در حالی وارد بیست‌وسومین هفته خود شده است که در یک هفته اخیر نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی در یک پرونده برای هشت زندانی سیاسی از جمله: نسیم_غلامی‌سیمیاری، حمیدرضا_سهل‌آبادی، احسان_روازژیان، امین_سخنور، علی_هراتی‌مختاری، حسین_محمدحسینی، حسین_اردستانی، امیر_شاه‌ولایتی و در پرونده‌ای دیگر برای هفت زندانی سیاسی از جمله:وحید_بنی‌عامریان، پویا_قبادی، محمد_تقوی، مجتبی_تقوی، بابک_علیپور، ابوالحسن_منتظر، اصغر_دانشفر، کیفرخواست با اتهام “بغی” صادر کرده‌است؛ اتهامی که می‌تواند برای این شهروندان و زندانیان سیاسی حکم قرون وسطایی اعدام در پی داشته باشد.
کارزار زندانیان اعتصابی “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” در زندان اوین (بند زنان، بند ۸، بند ۶ و بند ۴)، زندان قزلحصار (واحد۳ و واحد ۴)، زندان تبریز (بند‌زنان)، زندان مرکزی کرج، زندان خرم‌آباد، زندان خوی، زندان نقده ، زندان سقز و زندان مشهد در بیست‌وسومین هفته اعتصاب غذای خود شاهد پیوستن شماری از زندانیان سیاسی در زندان تبریز به این کارزار علیه اعدام بود. بنا بر گزارش‌های منتشر شده آرمیتا_پاویر و مریم_بایرامیان، از جمله زندانیان سیاسی زندان تبریز بودند که با صدور بیانیه‌ای پیوستن خود به کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” را اعلام کردند. با پیوستن این زندانیان سیاسی تاکنون زندانیان سیاسی در ۹ زندان کشور از کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” حمایت کرده و امروز سه‌شنبه‌ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳ در این ۹ زندان علیه صدور و اجرای حکم غیرانسانی اعدام توسط جمهوری اسلامی و دستگاه‌های قضایی و امنیتی آن در اعتصاب غذا به سر می‌برند.
پیام مادر کارگر زندانی، شریفه محمدی
مادر شریفه محمدی چشم انتظار اوست در این ویدئو او از ناراحتی و دلتنگی خود و نوه اش میگوید از این که هنوز نمیداند چرا دخترش شریفه محمدی را بازداشت کرده اند. او میگوید: من مادر شریفه هستم نزدیک به هفت ماه است که دخترم را گرفته اند و به من خبری از او نمیدهند. من چندین بار به رشت آمدم و از مسئولین زندان خواستم به من جوابی بدهند. التماسشان کردم که بگویند گناه دخترم چیست به من بگویید گناه دخترم شریفه چیست آیا میخواهید همچنان او را در بازداشت نگه دارید؟ خانه و کاشانه و فرزند و همسر شریفه او را انتظار میکشند. فرزندش بلاتکلیف و چشم انتظار مانده، شغلش را از دست داده، مادر شریفه در ادامه میگوید که سالها پیش پسرش که اسیر عراقی‌ها شد او نه بالشی زیر سرش گذاشت و نه تشکی برای خواب داشت.
فقط چشم به راه و به در دوخته بود که او برگردد. او برگشت و حالا برای شریفه دخترش نگران است و چشم انتظار اوست. او روی تشک نمی خوابد و زیر سرش بالش نمیگذارد تا شریفه برگردد. مادر شریفه از مسئولین پاسخ میخواهد او میگوید گناه دخترم شریفه چیست؟ آیا میخواهید بکشیدش، میخواهید نگهش دارید درزندان؟ یا میخواهید آزادش کنید؟
وقتی سیروس را گرفتید آیدین غصه خورد، ناراحت شد، اذیت شد، و مدتهاست دلتنگ مادرش شریفه است. من هم در این مدت عذاب کشیدم و اذیت شدم، فقط به من بگویید گناه شریفه چیست و به چه جرمی زندانی ست ؟!!