مقالات

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

اجتماع گسترده بازنشستگان فرهنگی
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳، بیش از ۵۰۰۰ نفر از بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ در اعتراض به عدم اعمال رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی در مقابل سازمان برنامه ‌و بودجه کشور در تهران تجمع کردند.

اجتماعات سراسری بازنشستگان مخابرات
بازنشستگان شرکت مخابرات ایران صبح روز ۲۳ مهرماه، در استان‌های مختلف کشور از جمله؛ فارس، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، همدان، گیلان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کردستان و اصفهان، به روال هفته‌های گذشته در اعتراض به‌ عدم تحقق مطالبات‌شان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

تجمع اعتراضی نیروهای نهضت سواد آموزی
دوشنبه ۲۳ مهر، دومین روز اجتماع اعتراضی نیروهای نهضت سواد آموزی بعداز سال ۹۲ جلوی وزارت آموزش و پرورش تهران برگزار شد.

اجتماع کارکنان مجتمع فولادی اردکان
پرسنل مجتمع فولادی اردکان در اعتراض به بی‌تفاوتی مسئولان به مطالبات خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها نسبت به وضعیت شغلی و معیشتی خود و عدم پاسخگویی مسئولان معترض هستند.

اجتماعات کارگران پالایشگاه های گاز پارس جنوبی
روز سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳، بخشهائی از کارگران و کارکنان پالایشگاه‌های هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی دست به تجمع زدند. بازگشت به کار نماینده اخراجی کارگران، اجرای توافقات قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ، اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل برای همه کارگران پیمانکاری، تغییر شرایط تردد و دستمزد رانندگان استیجاری و اجرای طرح طبقه‌بندی برای رانندگان غیرمالک، اجرای بدون تبعیض ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی، از جمله مطالبات این کارگران است.

اجتماع کارگران شرکت نفت فلات قاره ایران
روز سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳، جمعی از کارگران و کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره لاوان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمع زدند. اصلاح کف‌ حقوق، حذف کسورات ناعادلانه و پرداخت کامل حقوق قانونی، حذف محدودیت و پرداخت کامل حق سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده ۱۰، پرداخت بک-پی ماده ۱۰، مرجوع نمودن مالیات های اخذ شده طبق قوانین موجود و عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته، از جمله مطالبات این کارگران معترض است.

اعتراض پرسنل خدماتی بیمارستانهای زنجان
روز چهارشنبه ۲۵ مهر، پرسنل خدماتی بیمارستان های ولی عصر و موسوی در برابر دانشگاه علوم پزشکی زنجان در اعتراض به دستمزد پایین و حقوق پایکال شده خود دست به تجمع و اعتراض زدند. حقوق خود. معترضین با در دست داشتن پلاکاردهائی خواستار برقراری عدالت در پرداخت حقوقشان شدند.

اعتراض سراسری معلولان کشور
روز چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳، گروهی از افراد دارای معلولیت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در شهرهای تهران، کرمانشاه، کرمان، کرج، قم، مشهد، چابهار، ارومیه، اردبیل و اهواز، دست به تجمع زدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان صورت گرفته است. این تجمعات در مقابل ساختمان های نهاد ریاست جمهوری واقع در تهران، استانداری خوزستان و البرز، اداره بهزیستی در کرمان، اردبیل، مشهد، قم، ارومیه، چابهار و کرمانشاه برگزار شده است.

اعتراض دانشجویان به سه برابر شدن شهریه
روز سه شنبه ۲۴ مهر، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در برابر ساختمان مرکزی آن در تهران، در اعتراض به افزایش چند برابری شهریه‌ها دست به تجمع و اعتراض زدند. دانشگاه آزاد اسلامی بدون اطلاع قبلی و پس از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری سال ۱۴۰۳، اقدام به افزایش شهریه دانشجویان ورودی ۱۴۰۳ کرده است. هزینه شهریه ی رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی را ۳ برابر کرده و از ۳۰ میلیون به ترمی ۹۰ میلیون و سالی ۱۸۰ میلیون تومان افزایش داده است.

سی و هشتمین هفته “سه‌شنبه های نه به اعدام” در ۲۲ زندان
همزمان با روز جهانی علیه اعدام حکومت اعدامی در ایران، ۷ تن را در زندانهای مختلف اعدام کرد. در هفته گذشته نیز بیش از ۳۶ تن اعدام شدند به طوری که تنها در روز ۱۸ مهر، ۱۹ تن حلق‌آویز گردیدند. در میان این اعدام‌شدگان دو #کودک_مجرم به اسم مهدی براهویی و علی شیروانی وجود داشتند، که در زمان بازداشت به ترتیب ۱۷ و ۱۵ سال سن داشتند.

در ادامه این سرکوب‌ها و خشونت‌ها، قضائیه حکومتی در ۲۲ مهر ماه پرونده قطع دست ۸ متهم به سرقت را در تهران به دادگاه ارجاع داد. این میزان خشونت علیه مردم ایران همزمان با “روز جهانی علیه اعدام” توسط حکومت ایران نشان از به سخره گرفتن و لگدمال کردن قوانین حقوق بشر بین‌المللی است؛ تا در برابر اعتراضات و قیام احتمالی سد ببندد .

اعضای”کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام” اکنون بیش از ۸ ماه است که سه شنبه هر هفته دست به اعتصاب غذا می‌زنند و در مقابل احکام غیر انسانی اعدام مقاومت می‌کنند. این کارزار که از بهمن ۱۴۰۲ از زندان قزلحصار شروع شده ، با مقاومت و پایداری زندانیان اعتصاب‌کننده تا به امروز، به ۲۲ زندان مختلف گسترش یافته است.

هدف این کارزار مقابله با احکام غیر انسانی اعدام و لغو آن در ایران است و در این مدت تلاش کرده است صدای زندانیان زیر حکم اعدام فارغ از هر نوع اتهامی باشد. و همانطور که خانم مای ساتو گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران در آخرین اظهاراتش کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام را مورد اشاره قرار دادند ، از شخص ایشان ، شورای حقوق بشر و همه نهادهای بین‌المللی حقوق بشر انتظار اقدامات عاجل‌تر و جدی‌تری در متوقف کردن این ماشین کشتار داریم ، اقداماتی موثرتر که جان بسیاری از زندانیان بی‌پناه در گرو آن است.

فلذا از همه وجدان‌های بیدار و رسانه‌های مستقل و مردمی انتظار می‌رود که در راستای لغو اعدام و مقابله با آن قدم بردارند. تا این مبارزه در جامعه نهادینه شود تا کشوری آزاد، برابر و به دور از خشونت و اعدام به همراه صلح و دموکراسی با قوه قضاییه مستقل را بسازیم. در همین راستا این سه‌شنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۳، اعضای این کارزار در هفته سی‌و‌هشتم در ۲۲ زندان مختلف در اعتصاب غذا خواهند بود.

زندانیان اعتصابی شامل زندانهای زیر می‌باشند:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم آباد، زندان اراک، زندان اسد آباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بند زنان و مردان)، زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران.

#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
۲۴ مهر ۱۴۰۳

اعمال محرومیت های جدید در پی اعتراض زنان زندان اوین به شیوه‌های بازرسی بدنی
در بند زنان زندان اوین، محدودیت‌ها و محرومیت‌های گروهی علیه برخی زندانیان اعمال شده است. این اقدامات شامل محرومیت از برقراری تماس تلفنی و محرومیت از ملاقات است که عمدتا در پی اعتراض اخیر شماری از زنان زندانی نسبت به “بازرسی‌های بدنی نامتعارف زندانیان” صورت گرفته است. این زنان زندانی، با انتشار بیانیه ای در تاریخ ۱۵ مهرماه، خواستار پایان دادن به “بازرسی‌های بدنی نامتعارف و اذیت و آزارهای جنسی در حین بازرسی بدنی” شدند. آنها در اعتراض به این اقدام در مقابل درب افسر نگهبانی زندان تجمع کردند. فرزادی، رئیس زندان با این افراد مذاکره کرد و برآورده شدن مطالبه مطروحه را به این زندانیان وعده داد. اما چند روز پس از انتشار این بیانیه و وعده رئیس زندان، دستکم ۱۷ زندانی از جمع امضاکنندگان بیانیه، از ملاقات با خانواده محروم شده اند.

احضار جمعی از فعالین کارگری به اداره اطلاعات سنندج
روز دوشنبه ۱۶ مهرماه، تعدادی از فعالین کارگری از جمله، جلیل محمدی، آرمین شریفه، طیب چتانی، غالب حسینی، آرمان نوریزاد و زاهد مرادیان به اداره اطلاعات در روز آینده احضار شده اند. نیروهای اطلاعات شهر سنندج به منازل و محل کار فعالین کارگری حمله کرده و با توهین و ضرب و زور خانواده این فعالین، بخشی از وسایل شخصی از جمله لپ تاپ و موبایل ها را با خود برده‌اند.

یوسف احمدی به اعدام محکوم شد
یوسف احمدی، زندانی سیاسی و پدر سه فرزند، به اتهام “بغی” به اعدام محکوم شده است. نیروهای حکومتی او را در برابر چشمان خانواده‌اش با جراحت شدید بازداشت کردند. یوسف تحت شکنجه‌های جسمی و روانی قرار گرفته تا اعترافات اجباری از او گرفته شود و از حق دسترسی به وکیل و مرخصی نیز محروم است.

نقض حکم اعدام شریفه محمدی
امیر رئیسیان، وکیل شریفه محمدی در گفت‌وگو با شبکه شرق با اشاره به آخرین وضعیت پرونده شریفه محمدی، اظهار کرد: “دیوان عالی کشور بعد از رسیدگی، حکم موکلم خانم شریفه محمدی را نقض و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داد”. شریفه محمدی، فعال کارگری ۱۴ تیر ۱۴۰۳ به اتهام “بغی” به اعدام محکوم شده بود.

***