تحولات در هفت تپه
کارگران نیشکر هفت تپه پنجشنبه ٢٢ مهر ماه، هفدهمین روز اعتصاب را پشت سرگذاشتند. در اینروز، اعتراض همکاران با محوری کردن خواست بازگشت به کار همکاران اخراجی (بخشی، خنیفر، اخضری، سالاری) در مقابل اداره کار شوش برگزار شد.
صدور حکم زندان برای کارفرمایان خلع ید شده هفت تپه
شانزدهمین روز اعتصاب کارگران همراه بود با اعلام حکم بیست سال زندان و رد مال برای کارفرمایان هفت تپه به جرم اختلاس و فساد و اختلال در نظام بانکی و فروش ارز. پرونده ای که بیش از بیست نفر در آن دست دارند و از جمله روسا و مدیرعاملهای پنج بانک مهم کشور در آن تحت نظر اسدبیگی کار کردند. خواست محاکمه و مجازات اختلاسگران یک خواست قدیمی کارگران بود و این اساسا کارگران بودند که پرونده های فساد کارفرمایان را پیگیری کردند. در واقع کارگران هم کارفرمایان را خلع و بیرون انداختند و هم در محکومیت آنها نقش مهمی داشتند.
واگذاری شرکت هفت تپه به صنایع جانبی خوزستان
در تحولی دیگر بدنبال اجتماع کارگران مقابل استانداری، دولت طی جلسه ای هفت تپه را به صنایع هفت طرح نیشکر خوزستان واگذار کرد. واگذاری به هفت طرح یکی دیگر از خواستهای کارگران بعد از خلع ید از بخش خصوصی بود. بنا به اظهارات مدیر عامل هفت طرح قرار است حقوق ها ابتدا در هفته آتی و ظرف یکماه کلا پرداخت و بروز شود، تعمیرات کارخانه و اورهال صورت گیرد و با توافق و نامه اداره کار کارگران اخراجی به کار بازگردند. سه ماه برای ارزش گذاری و واگذاری کامل وقت گذاشته اند. کارگران نظر به عدم اعتماد به سخنان مسئولان خواهان پروتکل اجرائی و بخشنامه شدن و سند کتبی توافق وعده ها با زمانبدی هستند.
تجمع بزرگ کارگران هفتتپه مقابل استانداری خوزستان
روز شنبه هفدهم مهرماه کارگران شرکت هفت تپه بنابر تصمیم جمعی خود در دوازدهمین روز متوالی از اعتصاب به اهواز رفته و مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع زدند. مطالبه مرکزی کارگران در اینروز تعیین تکلیف هفت تپه و واگذاری به هفت طرح بود. کارگران در مقابل اداره وکلای خوزستان شعار مرک بر این کانون را دادند چرا که از وکیل کارگران خانم زیلابی حمایت نکرده بود. تظاهرات شاد و رزمنده و گسترده کارگران در خیابانهای اهواز بیان شور و اتحاد و امید در این صف است.
تجمع دوباره کارگران سد شفارود رضوانشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه
کارگران سد شفارود رضوانشهر در پی بدقولی در پرداخت حقوق معوقه شان صبح روز شنبه ۱۷ مهرماه دوباره مقابل این شرکت تجمع کردند. کارگران سد شفارود حدود ۶ ماه است که حقوق نگرفته اند.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد
پنجشنبه ۱۵ مهرماه جمعی از کارگران شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد در شهرک پردیس جم نسبت به محقق نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و دست به تجمع اعتراضی زدند.
اعتصاب کارگران پروژهای شرکت ساپک عسلویه
روز دوشنبه ۱۹ مهرماه کارگران پروژهای شرکت ساپک شاغل در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت حقوقها دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع کردند. کارگران حقوق ماههای مرداد و شهریور را دریافت نکردهاند و نسبت به عدم پرداخت دستمزدهایشان اعتراض دارند.
اعتراض کارگران سیمان جوین به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
دوشنبه ۱۹ مهرماه کارگران کارخانه سیمان جوین خراسان رضوی برای دومین روز متوالی اعتراض کردند و دست از کار کشیدند. این کارگران گفتند: پیش از تجمع اخیر، در دی ماه گذشته (سال ۹۹) نسبت به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل اعتراض کردیم و خواهان اجرای آن بودیم. اگرچه وعدهها از اجرای طرح در فروردین ماه حکایت میکرد اما مسکوت ماند و از مزایای آن محروم شدیم. به همین دلیل بار دیگر در اردیبهشت ماه برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل دست به اعتراض زدیم و کارفرما نیز برای حل مشکلات وعده داد. پس از پیگیریهای فراوان سرانجام توانستیم به حق خود یعنی طرح طبقهبندی مشاغل دست یابیم. طرح پیشنهادی در تیرماه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا از آبان ماه اجرا شود. پس از مذاکره با کارفرما تصمیم گرفته شد، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان علیالحساب به ازای هر سال به کارگران تا زمان اجرای طرح پرداخت شود اما این مبلغ پرداخت نشده است. این موضوع تنها مشکل نیست، برخی از کارگران سابقه کار ۱۰ساله دارند اما کارفرما با آنها قرارداد ۱۸ یا ۲۰ روزه منعقد کرده است. معوقات مزدی، حق اولاد و دریافت دستمزد اضافهکار نیز از دیگر خواستههایی است که داریم.
کارگران شهرداری شهر باشت با حقوق یک میلیون و پانصد!
کارگران خدماتی شهرداری شهر باشت با وجود پرزحمت بودن شغل خود، خدمت رسانی در گرما و سرما، فرسودگی بسیار شغلی، با حقوق بسیار پایین و بیمه یک هفته ای، دچار مشکلات عدیده ای هستند. کارگران شهرداری باشت تاکید می کنند که هم اکنون با وجود فعالیت ۳۰ روز در هر ماه اما تنها یک هفته بیمه تامین اجتماعی برایشان منظور میشود، آنان همچنین حقوق یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومانی که حتی کفاف معیشت یک نفر در ماه را نمی کند را از دیگر مشکلات کاری خود ذکر می کنند.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری کیش
روز چهارشنبه ۱۴ مهر جمعی از کارگران خدمات شهری کیش مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش تجمع کردند. آنها نسبت به کم بودن دستمزد و مزایای خود اعتراض داشتند و موارد اعتراضی خود را در چند بند اعلام کردند. از جمله گلایه از نبود نگهبان کافی در پارکها و اماکن عمومی، “کسر خسارت وارده به این اماکن از حقوق کارگران خدمات شهری”، کسر مالیات از حقوق زیر ۵ میلیونی (با اضافه کاری) خود و بیتأثیر بودن سابقه کار در حقوق و مزایا، نداشتن امنیت شغلی. کارگران میگویند: میزان ساعت اضافه کاری در ماه کمتر از میزان واقعی پرداخت میشود، پول بیمه در دوران مرخصی برای ما واریز نمیشود و بعد از بازگشت از مرخصی باید یک ماه منتظر بمانیم تا دوباره شروع بکار کنیم.
کارگران شهرداری ایرانشهر ماههاست حقوق نگرفتهاند
کارگران شهرداری ایرانشهر همچنان به تاخیر در پرداخت معوقات مزدی خود اعتراض دارند. یکی از کارگران با بیان اینکه هر ماه مطالبات خود را با تاخیر دریافت میکنند، گفت: شهرداری اعلام میکند که از برخی نهادهای دولتی بابت عوارض طلب انبوه دارد و پرداخت مطالبات ما کارگران را نیز در گرو پرداخت این بدهیها به شهرداری عنوان میکنند. شهرداری در زمینه پرداخت حق بیمه کارگران نیز با مشکل روبرو است. این کارگر گفت: شرایط زندگی برای کارگران شهرداری ایرانشهر سخت شده است. ما متوجه شدیم که در آخرین روز شهریور ماه همسر یکی از همکاران با سه فرزند دانش آموزش اقدام به خودسوزی کرده است.
کارگران شهرداری دشت آزادگان دو ماه معوقه مزدی دارند
کارگران شهرداری دشت آزادگان با بیان اینکه مطالبات آنها دو ماه به تاخیر افتاده است، گفتند: در این اوضاع اقتصادی و علیرغم وجود تهدید کرونا، مسئولان شهری به پرداخت به موقع حقوق کارگران بیاعتنا هستند و ما علیرغم همه سختیها مجبوریم بدون دریافت حقوق کار کنیم. این کارگران با اشاره به اینکه برای پرداخت مزد بارها با مسئولان شهری و حتی دولتی صحبت کردهایم، افزودند: چرا باید ما کارگران برای دریافت معوقات مزدی خود دوندگی کنیم؛ شهرداری دشت آزادگان ادعا میکند بودجه و منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران ندارد.
تجمع خانواده برخی کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق
روز شنبه ۱۷ مهرماه خانوادههای کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوقها مقابل شهرداری تجمع کردند. این تجمع منجر شد که راه بر خودروهای در حال عبور خیابان روبروی شهرداری بسته شده و ترافیک سنگینی ایجاد شود.
اعتراض چند روزه کارگران شهرداری خرمشهر
به گفته کارگران دلیل برپایی این اعتراضات چندین روزه بیتفاوتی مدیران شهرداری خرمشهر در قبال پرداخت مطالبات مزدی کارگران مناطق مختلف شهرداری است. طی روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض، از جمعآوری زبالههای برخی مناطق شهر آبادان خودداری کردهاند.
کارگران شهرداری «اردل» سه ماه است حقوق نگرفته اند
کارگران شهرداری «اردل» در استان چهار محال و بختیاری سه ماه حقوق معوقه دارند. علاوه بر حقوق، بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.علیرغم پیگیریهای مکرر این کارگران، هنوز مسئولان پاسخ قانعکنندهای به درخواستهای آنها ندادهاند و مرتبا وعده پرداخت حقوق در روزهای آینده را میدهند.
۳ هزار کارگر حافظ جنگل های شمال ۴ ماه حقوق نگرفته اند
۲ تا ۳ هزار کارگر شاغل در طرح حفاظت از جنگل های شمال در مازندران در قالب شرکت های صنایع چوب و کاغذ، آذررود، کارسنگرود، انارستان، چوب فریم، نکاچوب و… با وجود تلاش های شبانه روزی برای حفاظت از جنگل ها؛ چهارماه حقوق خود را دریافت نکرده اند و در این خصوص نه سازمان جنگل ها و نه هیچ نهاد و سازمان مسئول دیگری پاسخگو نیست.
کارگران شهرداری سی سخت یکسال است حقوق دریافت نکردهاند
کارگران شهرداری سی سخت در استان کهکیلویه و بویراحمد که بیشتر آنها در بخشهای خدماتی و فضای سبز مشغول کارند؛ از مهر ماه سال گذشته (۹۹) حقوق خود را دریافت نکردهاند. کارگران میگویند: همه مسئولان از وضعیت کارگران و مشکلات مالی شهرداری سی سخت باخبرند اما هیچ کاری در راستای حل مشکلات مالی شهرداری و پرداخت مطالبات کارگران انجام نمیدهند.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری اصفهان
روز سهشنبه ۲۰ مهرماه جمعی از کارگران شهرداری اصفهان در اعتراض به سطح پایین حقوقها و دیگر مطالبات مزدی مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر دست به تجمع زدند.
اجتماعات بزرگ و سراسری فرهنگیان ٢٢ مهر
روز پنجشنبه ۲۲ مهر به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ایران اجتماعات بزرگ و سراسری در نزدیک به چهل شهر برگزار گردید. اسامی شهرهای که تا این لحظه گزارشات منتشر شده است عبارتند از: کرمانشاه، بروجرد، شیراز، پلدختر، ساری، اصفهان، قزوین، خرم شهر، مریوان، تهران، ملایر، سقز، بهبهان، قم، جوانرود، زنجان، سلسله در استان لرستان، نورآباد ممسنی، اراک، خرم آباد، همدان، اندیمشک، اردبیل، شیروان، فریدنکنار، ایلام، سنندج، اهواز، الیگودرز، بندرعباس، داراب، کرمان، بوشهر، ایذه، بندرانزلی، جهرم، بجنورد، و تاکستان است. این حرکت در ادامە چهارمین تجمعات اعتراضی فرهنگیان در مهر ماە انجام میگیرد. در اجتماعات ٢٢ مهر خواسته های فرهنگیان را یک قطعنامه سراسری قرائت و به تصویب رساندەاند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی سال ۹۹
روز سه شنبه ۲۰ مهرماه جمعی از بازنشستگان سال ۹۹ آموزش و پرورش در اعتراض به عدم پرداخت پاداش بازنشستگی خود، مقابل سازمان برنامه و بودجه کشور تجمع کردند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد
روز یکشنبه ۱۸ مهرماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد مقابل ساختمان این صندوق در اهواز و اصفهان تجمع کردند. بازنشستگان صندوق فولاد هر یکشنبه در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان دست به تجمع میزنند.
پیام #محبوبه_فرحزادی معلم بازنشسته و عضو هیئت مدیره کانون فرهنگیان تهران:
روز ۲۰ مهر ۱۴۰۰ به همراه وکیلم به دادگاه انقلاب شعبه ۲۶ رفتم. آقای قاضی “امین افشاری” اتهامات مرا قرائت کرد: تبلیغ علیه نظام و..” و حمایت من از محمد حبیبی و پخش فراخوان های تجمع کانون صنفی معلمان در فضای مجازی. البته دادسرای شعبه ۷ اوین برای اتهام “تشویش اذهان عمومی” بهم برائت داده بود و در پرونده ام ثبت شده است. بعد از دفاع من؛ وکیلم هم از فعالیت صنفی من دفاع کرد و قاضی شفاها رای خودش را ابلاغ کرد: «هفت الی هشت ماه بازداشت و زندان». بعدا حکم کتبی را به وکیلم اطلاع خواهد داد. معلوم نیست حکم صادره چه خواهد بود؟
واقعا جای تاسف است. خانم فرح زادی تمام عمر مشغول آموزش کودکان بودند. اکنون که بازنشستە هستند بجای استراحت و تفریح باید دغدە جواب بە بازجو، قاضی و زندان داشتە باشد! زندان جای فعال سیاسی و اجتماعی نیست!
عدم پذیرش نامه مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان در زندان اوین
ابوذر نصرالهی وکیل آرش کیخسروی از نگارش نامهای توسط وکلای بازداشتی مصطفی نیلی و آرش کیخسروی و همچنین مهدی محمودیان فعال مدنی خطاب به قوه قضاییه خبر داد و عنوان کرد، “در پی تماسی که موکل بنده از زندان داشتند؛ اعلام کردند نامهای را تحت عنوان گزارش نقض قانون به هیأت نظارت مرکزی حسن اجرای قانون احترام به آزادیهای مشروع و حقوق شهروندی آماده کردند و از طریق مسئولین زندان قصد ارسال آن را داشتهاند که به ایشان اعلام کردند؛ میبایست دربارهی تحویل این نامه از مقامات ذیربط کسب تکلیف نمایند”.
حضور خانواده عزیز قاسم زاده مقابل دادگستری رودسر
خانواده عزیز قاسم زاده برای پیگیری وضعیت او به دادگستری مراجعه کردند که دادستان اجازه ورود به خانواده این معلم زندانی را نداد. خانواده قاسم زاده مقابل ساختمان دادگستری با در دست داشتن تراکتهایی مقابل ساختمان دادگستری خواهان آزادی او شدند. روز چهارشنبه ۱۴ مهرماه نیز، جمعی از فعالان صنفی انجمن فرهنگیان گیلان، تهران، البرز و قزوین با خانواده عزیز قاسم زاده، معلم بازداشتی دیدار کردند و نهایتا روز دوشنبه ۱۹ مهرماه عزیز قاسم زاده پس از ۱۵ روز بازداشت با قرار وثیقه از زندان رودسر آزاد شد.
حمله زندانیان در زندان تهران بزرگ به زندانیان سیاسی
عصر روز جمعه ۱۶ مهرماه زندانیان سیاسی محبوس در تیپ دو زندان تهران بزرگ، بوسیله تعدادی از زندانیانی که به اتهام شرارت در آن زندان نگه داری می شوند مورد ضرب و جرح قرار گرفتند. در این حمله زندانیان سیاسی شاپور احسانی راد، پویا قبادی، اسماعیل گرامی، اکبر باقری و اکبر فراجی مورد آسیب جدی قرار گرفته بطوریکه پویا قبادی، اکبر باقری و اکبر فراجی برای مداوا به بهداری زندان منتقل شدند. در این حمله شاپور احسانی راد و اسماعیل گرامی نیز علاوه بر ضرب و شتم، تهدید به مرگ شدند.
لازم به ذکر است که پیش از این، در دیدارهای صورت گرفته با مقامات زندان تهران بزرگ، این زندانیان سیاسی از عدم تامین جانی خود شکایت کرده و خواهان انتقال به بند دیگر بوده اند. این اتفاق یک حمله سازمانیافته برای تهدید و اقدام به قتل زندانیان سیاسی است. پیشتر در همین زندان تهران بزرگ شاهد قتل زندانیان سیاسی از جمله علیرضا شیرمحمدعلی بودهایم. در ادامه و بر طبق اخبار تکمیلی روزهای پس از حادثه مشخص شد ۹ نفر از زندانیان سیاسی سالن ۱۰ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ مورد حمله زندانیان با جرائم شرارت قرار گرفته بودند به سالن ۹ تیپ ۲ منتقل کردند. این زندانیان سیاسی شب گذشته را در حسینیه سالن ۹ گذراندند. صبح شنبه ۱۷ مهرماه، مسئولین زندان به داخل سالن رفته و در حال مذاکره با این ۹ نفر از زندانیان سیاسی برای انتقال به تیپ ۵ زندان هستند. لازم به ذکر است که این زندانیان سیاسی پیشتر در همان تیپ ۵ زندان محبوس بودند که به اجبار به تیپ ۲ منتقل شده بودند.
پیام زندانی سیاسی «اسماعیل گرامی»، در پی هجوم وحشیانه ی چند زندانی اجیرشده توسط رئیس تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به نام پوریوسف:
«بازنشستگان، از کارافتادگان و مستمریبگیران،
چندین سال است که برای گرفتن خواسته های قانونی خود وهمکاران در تلاش هستم اما متاسفانه درفروردین ۱۴۰۰ دستگیرشده و به زندان تهران بزرگ منتقل شدم. امروز ۶ ماه است که در بند (قسمت) زندانیان سیاسی بسر می برم. گویا حاکمیت از محبوس کردن عده ای انسان بیگناه راضی نشده است و تعدادی از اراذل و اوباش زندانی را به این بند منتقل کرده است تا بتواند غیرمستقیم این زندانیان را مورد آزار وشکنجه قرار دهد. سرانجام امروز جمعه ۱۴۰۰/۷/۱۶ این اراذل و اوباش با ایجاد تشنج و درگیری، ما زندانیان را مورد ضرب و شتم قراردادند و حتی با چاقو و شیشه شکسته تعدادی را به شدت زخمی کردند. دریک کلام باید گفته شود ما زندانیان امنیتی بند ۱۰ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ هیچ گونه امنیت جانی نداریم. اسماعیل گرامی بازنشسته سازمان تامین اجتماعی – زندان تهران بزرگ».
خسرو صادقی بروجنی باید فورا تحت نظر پزشک متخصص در بیرون از زندان قرار بگیرد
خسرو صادقی بروجنی، پژوهشگر مسایل کارگری و روزنامه نگار در یک ماه اخیر دچار بیماری شده و از گلو درد همراه با تورم و تب و لرز شبانه با کوفتگی و درد بدن زنج می برد. دکتر عمومی زندان برای ایشان آزمایش نوشته اما هنوز نتیجه آزمایش معلوم نشده است. جان و سلامت خسرو صادقی بروجنی در خطر است و باید هر چه سریع تر از زندان به بیرون منتقل شده و تحت نظر دکتر متخصص عفونی قرار بگیرد.
تجمع اعتراضی نیروهای خدماتی و سرایداران مدارس استان قم
روز چهارشنبه ۲۱ مهر جمعی از سرایداران و نیروهای خدماتی آموزش و پرورش استان قم در اعتراض به وضعیت نامناسب کاری و معیشتی خود مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع برگزار کردند. سرایداران مدارس آموزش و پرورش خواستار افزایش حقوق و دستمزد هستند.
مرگ سه کارگر چاه کن از جمله یک کودک کار در زاهدان
روز سه شنبه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۰، متاسفانە سه کارگر از جمله یک کودک کار در شهرستان زاهدان، طی حادثه ای جان خود را از دست دادند. این کارگران در روستای اسلام آباد واقع در شهرستان زاهدان مشغول حفر چاه بوده اند که ریزش دیواره های چاه، منجر به مرگ هر سه آنها شده است. هویت دو تن از این کارگران ناصر قنبرزهی، ۱۶ ساله، فرزند نادر و همچنین موسی قنبرزهی عنوان شده است. جانباختن این کارگران بویژە کودک کار را بە بستگانشان تسلیت میگوییم.
***