مقالات

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی تهیه و تنظیم: هیئت تحریریه

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیه و تنظیم: هیئت تحریریه

فراخون سراسری اعتراض و اعتصاب پرستاران و کادر درمان کشور
برای احقای مطالبات پنج‌گانه پرستاران: ـ رفع تبعیض‌های پرداخت بین پزشکان و پرستاران، ـ تصحیح و افزایش رقم‌های پرداختی تعرفه‌گذاری، ـ افزایش حقوق و مزایا در احکام حقوقی، ـ تامین نیروی انسانی و بهبود شرایط رفاهی، ـ تسویه کامل معوقات. زمان : پنجشنبه ‍۱۷ آبان مصادف با روز پرستار، ساعت: ۹ صبح. مکان: روبروی دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان های محل خدمت.

اجتماع سراسری پرستاران
روز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ پرستاران و کادر درمان بیمارستانهای؛ بهشتی قم، ولی عصر میبد و بافق یزد، ضیائی اردکان، مادر رامهرمز، مطهری جهرم، رجائی شیراز و کارکنان آزمایشگاه و رادیولوژی، قائم اسد آباد همدان، و …
در اعتراض به پرداخت نشدن عادلانه فوق العاده خاص، تعرفه، کارانه و اضافه کار و پایمال شدن حقوق خود تجمعات اعتراضی برگزار کردند. این اجتماعات بمناسبت روز پرستار برگزار شد.

اعتراض و اعتصاب گسترده پرستاران در شهرهای مختلف
از روز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳، پرستاران و کادر درمان در شهرهای مختلف برای پیگیری خواستهایشان و پایان موعد اعلام شده اعتراضات دور قبل، دست به اجتماع، تظاهرات و اعتصاب زدند. پرستاران و کادر درمان بیمارستانها و مراکز درمانی در شهرهای اهواز، شیراز، زنجان، یزد، و … در این اجتماعات شرکت داشتند. این اعتراضات در مناسبت روز پرستار آغاز شد و تا پنجشنبه روز اعتراض سراسری بصورت زنجیره ای ادامه دارد. لازم به ذکر است که روزهای شنبه ۱۲ آبان در مشهد پرسنل اورژانس ۱۱۵ در ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی در اعتراض به عدم اجرای درخواستهای پرسنل تجمع کردند و سپس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سوی استانداری خراسان رضوی دست به راهپیمائی زدند. همینطور روز یکشنبه ۱۳ آبان پرستاران بیمارستان شهدای محراب یزد اعتصاب کردند و پرستاران بیمارستان صدوقی و بیمارستان افشار یزد با روبان مشکی و خواست فوق العاده خاص با ضریب ۳ تجمع کردند. روز یکشنبه ۱۳ آبان پرستاران بیمارستان نظام‌مافی شوش اعتصاب کردند. کمبود سرانه تخت بیمارستانی، کمبود نیروی انسانی و امکانات در این بیمارستان در کنار فقر و ساعت کار زیاد به مشکلات پرستاران اضافه شده است.

اعمال خشونت سرکوبگران علیه پرستاران خوزستان
روز چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳، نیروهای سرکوبگر به اجتماع اعتراضی پرستاران اهواز با تعرض فیزیکی و استفاده از لحن توهین آمیز حمله کردند. پرستاران اهواز مقابل دانشگاه اهواز در اعتراض به عملی نشدن وعده‌های مسئولین اجتماع و اعتراض کردند و در پاسخ نیروهای حراست دانشگاه با برخورد فیزیکی و توهین با پرستاران شریف روبرو شد. پرستاران شدیدا به رفتار حراستی ها اعتراض کردند.

اجتماعات و اعتصاب یکپارچه پرستاران یزد
اعتراض و اعتصاب پرستاران و کادر درمان بیمارستانهای یزد از جمله صدوقی و افشار روز دوشنبه آغاز شد و با ادامه اعتراضات در روزهای سه شنبه ۱۵ آبان و چهارشنبه ۱۶ آبان، اعتصاب و اجتماعات اعتراضی پرستاران استان یزد وارد چهارمین روز خود شد. دامنه اعتراضات گسترده است و بیمارستان‌ها در شرف تعطیلی قرار دارند و تنها عمل‌های اورژانسی انجام می‌شود. طی اعتصاب بیماران اورژانسی همچنان خدمات دریافت می‌کنند.

بازداشت یکی از پرستاران معترض
دوشنبه ۱۴ آبان محرم علی رمضانی، نماینده اول پرستاران استان زنجان، در “جشن روز پرستار” که در مقابل سالن روزبه برگزار شد، بازداشت شد. بازداشت علی رمضانی با واکنش اعتراضی گسترده پرستاران و کادر درمان زنجان روبرو شده است. در ماه‌های گذشته پرستاران زنجانی با تجمع مقابل استانداری زنجان و دانشگاه علوم پزشکی استان نسبت به وضعیت پرداختی و اضافه کاری خود و همچنین اضافه کاری اجباری اجتماعات اعتراضی گسترده داشته‌اند.

اعتصاب و اعتراض پرستاران شیراز
سه شنبه ۱۵ آبان، پرستاران و کادر درمان علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دست به اعتصاب زدند و در مقابل ساختمان لوله ای دانشگاه با روپوش های پرسنل علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی دست به اعتراض زدند.

اعتراضات کارگران پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی در چهاردهمین هفته
روز سه شنبه ۱۵ آبان، کارگران پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای چهاردهمین هفته متوالی در اعتراض به خلف وعده دولت در اجرای خواسته‌های کارگران در زمینه طرح طبقه‌بندی مشاغل، ساماندهی تردد کارگران اداری و پشتیبانی و ساماندهی وضعیت رانندگان خودروهای استیجاری، دست به اجتماع و اعتراض زدند. این چهادهمین سه شنبه اعتراضی کارگران گاز در پارس جنوبی برای پیگیری خواستهای معوق مانده است.

اجتماع و اعتراض کارکنان نفت و گاز اروندان
کارمندان رسمی شرکت نفت و گاز اروندان شاغل در مناطق عملیاتی و مرزی شرکت نفت و گاز اروندان دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران به کاهش چشم گیر مبلغ بعد مسافت اعتراض دارند.

استعفای اعتراضی ۷۰۰ کارگر معدن طبس
پس از حادثه مرگبار در معدن طبس و تکرار روال ناایمن سابق، کارگران معدن طبس در اعتراض به ناامنی و بی مسئولیتی کارفرمایان، بیش از ۷۰۰ معدنچی از حدود ۲۰۰۰ کارگر معدن طبس، از شغل خود استعفا دادند. پس از حادثه مرگبار در معدن طبس و قتل عمد ٥٣ معدنچی، شرایط کاری در معدن طبس همچنان بحرانی است. بازماندگان حادثه اخیر که هنوز در این معدن مشغول به کارند، از ناامنی شدید محیط کار رنج می‌برند و اغلب بدون امکانات حفاظتی مناسب، تنها با چراغ قوه و کلنگ، در عمق تونل‌ها مشغول به کارند. علاوه بر این، مدیریت معدن با اعمال جریمه‌های مختلف از جمله کسر از حقوق و بیمه در ازای هرگونه غیبت، حتی در شرایط اضطراری، فشار بیشتری بر کارگران وارد کرده است. بسیاری از این کارگران که به دلیل قراردادهای موقت و بیم از دست دادن حقوق ناچیز خود قادر به ترک کار نیستند، ناگزیر به ادامه فعالیت در این شرایط خطرناک شده‌اند. پدر یکی از کارگران جانباخته در معدن طبس روز پنجشنبه ۱۰ آبان‌‌ماه به مسئولان که برای مراسم چهلم آنها آمده‌اند، می‌گوید: “مدیران قبلی معدن که مسببان اصلی این حادثه بودند، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. حقوق ماهیانه ۱۰ یا ۱۲ میلیون تومان برای یک خانواده کافی نیست و نمی‌تواند هزینه‌های زندگی ما را پوشش دهد.”

اعتصاب کارگران پلی نار تبریز
کارگران شرکت پلی نار تبریز تولید کننده گرانول از واحد های PP بمدت سه روز از هفتم آبان دست از کار کشیده و اعتصاب کرده اند. شرکت تولیدی و بازرگانی سهامی عام پلی نار دست به کاهش نیروی انسانی و اخراج زده است و در حال حاضر ۳۰۰ کارگر دارد. این کارگران به دلیل پایین بودن حقوق و وعده های توخالی مدیران دست از کار کشیده اند.

اعتراض نیروهای شرکتی اداره راهداری ایلام
روز سه شنبه ۱۵ آبان، نیروهای شرکتی اداره راهداری ایلام در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها و دیگر خواستهای خود مقابل درب سازمان بازرسی استان دست به تجمع و اعتراض زدند.

اجتماع اعتراضی مقابل شرکت کرمان موتور
یکشنبه ۱۳ آبان در تهران اجتماعی اعتراضی در مقابل شرکت کرمان موتور برگزار شد. مردم در اعتراض به: “عدم تحویل تعهدات قبلی، عدم تخصیص سود تاخیر، عدم پاسخگویی، عدم پیگیری، عدم بروزرسانی بیمه ماشین ها، عدم فاکتور، افزایش قیمت طوفانی و پرداخت نکردن ضرر و زیان علیه مسئولان شرکت تجمع کردند.

چهل و یکمین هفتهٔ کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” در ۲۴ زندان
روز سه شنبه ۱۵ آبان، چهل و یکمین هفتهٔ کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” در ۲۴ زندان برگزار شد. زندانهای شرکت کننده عبارتند از: اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، قزلحصار (واحد ۳و ۴)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم آباد، اسد آباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، رشت (بند مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان و کامیاران. زندانیان اعتصابی در بیانیهٔ چهل و یکمین هفتهٔ کارزار از جمله اعلام کردند: “در حکومت اعدامی، سرکوب و اعدام کماکان در حال افزایش است. از اول آبان تاکنون نزدیک به ۵۶ تن از زندانیان اعدام شده‌اند؛ و از هفته گذشته تا کنون نیز دستکم ۲۳ تن حلق آویز گردیده‌اند”. در بیانیه زندانیان آمده است: “روز گذشته نیز شاهد محاکمه ۸ تن از جوانان بازداشت شده اعتراضات ۱۴۰۱ تحت عنوان پرونده اکباتان در پشت درهای بسته بودیم که با توجه به اتهامات سنگین وارده به آنها بیم آن می‌رود در معرض حکم اعدام قرار گیرند”. همینطور بیانیه به ۴ زندانی اهل بلوچستان به نام‌های عیدو شه‌بخش، عبدالغنی شه‌بخش، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شه‌بخش، از اعضای کارزار، اشاره کرده که حکم اعدامشان در دیوان عالی رژیم تأیید و به شعبه یکم اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ ارجاع شده و هر لحظه ممکن است حکمشان اجرا و به چوبه دار سپرده شوند. زندانیان شرکت‌کننده در کارزار در بیانیهٔ خود از همه فعالان سیاسی، حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار می‌خواهد صدای این زندانیان بی‌نام و نشان و تمام محکومان به اعدام باشند و اعتراض خود را بسیار رساتر از قبل فریاد کنند و عاملان و آمران ماشین اعدام و کشتار را در برابر وجدانهای بیدار افشا نمایند.

اجتماع مشترک بازنشستگان کرمانشاه علیه فقر و جنگ و سرکوب
روز سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳، بازنشستگان کرمانشاه در اعتراض به عدم اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان در مقابل سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان کرمانشاه در سه راه ۲۲ بهمن اجتماع اعتراضی برگزار کردند. در این اجتماع گسترده مشترک؛ بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی، مخابرات، بهداشت و درمان، و اعضای دیگر صندوق های بازنشستگی کرمانشاه حضور داشتند. از شعارهای این اجتماع از جمله: “نه جنگ میخوایم نه کشتار، رفاه میخوایم ماندگار” و “آهوی دریایی آزاد باید گردد”، “جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه”، “درد ما درد شماست مردم به ما ملحق شوید” بودند.

اجتماعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات
روز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ اجتماعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات در استانها و شهرهای آذربایجان شرقی، تبریز، ایلام، اردبیل، اهواز، سنندج، بیجار و … دراعتراض به ستاد اجرایی و تعاون سپاه (مالکان شرکت مخابرات) برگزار شد. بازنشستگان شعار میدادند؛ “سهامداران عمده حق ماها را خورده” و “چرا دریافتی بازنشستگان زیر خط فقر است”! بازنشستگان منطقه مخابراتی خوزستان از جمله خواهان اجرای آیین نامه استخدامی، پرداخت هزینه های درمانی و بیمه تکمیلی هستند. بازنشستگان به دروغ علنی مدیرعامل در رابطه با “پرداخت کامل مطالبات بازنشستگان توســـط ســـهـامــداران شـرکت یعـنی ستـاد اجرایی فـــرمان امــام و و کنسرسیوم اعتمـــاد مبـیــن” اعتراض کردند.

اجتماعات بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد
بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد روز یکشنبه در شهرهای تهران، اهواز، شوش، مازندران، اصفهان و همدان برای پیگیری خواستهای خود دست به تجمع زدند. تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران جنب شعبه دوم سازمان در اعتراض به عدم اجرای مطالبات برگزار شد و از جمله شعارهای: “اعتراض آزادگی‌ست، سکوت سرافکندگی‌ست” و “خط فقر ۵۰ میلیون، حقوق ما ۱۲ میلیون” سردادند. بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در هوای بارانی شدید شعارهای: “جنگ افروزی کافیه سفری ما خالیه”، “زیر بار تورم، شکسته پشت مردم”، “روسری رو رها کن تورم را مهار کن”، “ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما” و “از خوزستان تا رشت، مرغ کیلویی صد و هشت” سر دادند. بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز نیز شعارهای: “حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون”، “کارگر زندانی آزاد باید گردد” و “معلم زندانی آزاد باید گردد” سر دادند. یکشنبه ۱۳ آبان بازنشستگان زغال سنگ کرمان دست به تجمع زدند و در همین روز بازنشستگان فولاد مازندران در برابر ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند. همینطور بازنشستگان فولاد در اصفهان در اینروز تجمع داشتند و شعار “وعده و عید کافیه سفره ما خالیه” سر دادند.

اعتصاب غذای گسترده دانشجویان همدان
شنبه ۱۲ آبان دانشجویان همدان در ابعاد گسترده دست به اعتصاب غذا زدند. این اعتصاب در اعتراض به مسمومیت غذای سلف دانشگاه بود.

آلودگی محلول‌های دیالیز جان ۷۰ بیمار را گرفت
دستکم ٧٠ بیمار کلیوی بر اثر آلودگی محلول‌های دیالیز “صفاقی” به آلومینیوم، جان خود را از دست داده‌اند. این محلول‌ها تولید شرکت دارویی ثامن متعلق به آستان قدس و زیر نظر خامنه‌ای است. بر اساس اظهارات سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس نظام، بیماران دیالیز صفاقی به دلیل استفاده از محلول آلوده با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست داده‌اند. به گفته ایرج نجفی، محقق دیالیز صفاقی، این آلودگی در دی‌ماه سال گذشته شروع و ماه‌ها تا امسال ادامه داشته است.

۱۹۰ کارگر آبدارکهکیویه وبویر احمد ۷ ماه حقوق طلبکارند
کارگران شرکت آب و فاضلاب استان کهکیلویه و بویر احمد هفت ماه حقوق طلبکارند وتا کنون پرداخت نشده است. کارگران می گویند برای تهیه مایحتاج خانواده هایشان ناچاربه ساعت کار اضافی در روز هستند. بعضی از کارگران به دلیل نداشتن هزینه رفت وآمد به محل کار، روزهایی در هفته از کاربازمی مانند .اینها تنها مشکلات کارگران نیست. کارگران می گویند که علاوه بردستمزد ، عیدی و سنوات و حق بیمه کارگران نیز با تاخیر پرداخت می شوند و کارگران را با مشکلات عدید ه ای روبرو کرده اند. انها از مسئولات استان خواسته اند که به مشکلات کارگران رسیدگی کنند. این وضعیت با توجه به گرانی و تورم افسار گسیخته برای کارگران قابل تحمل نیست.

***