مقالات

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

تجمع کارگران و کارکنان بازنشسته صنعت نفت
روز پنجشنبه ۸ آذر، کارگران و کارکنان بازنشسته صنعت نفت در برابر صندوق رفاه و امور بازنشستگی نفت در امانیه اهواز، در اعتراض به حقوق بازنشستگی ناچیز اعتراض کردند. بازنشستگان نفت همچنین خواهان لغو اساسنامه هیأت دولت برای صندوق های بازنشستگی شرکت نفت و کوتاه شدن دست دراز دولت از منبع این صندوق هستند. “حقوق نصفه نیمه، سکوت کنی همینه” و “حقوق بازنشسته، فقط برای یک هفته” از شعارهای بازنشستگان بود.

اجتماع سهامداران شرکت معادن اسفندقه و ممانعت از بارگیری
روز پنجشنبه ۸ آذر در کرمان، سهامداران شرکت معادن اسفندقه سومین روز اعتراض و تجمع خود را برگزار کردند. در این تجمع معترضین از بارگیری کرومیت ممانعت کردند و دلیل آنرا احقاق حقوق کارگران ذکر کردند. ۳۲ درصد از سهام این شرکت متعلق به کارگران است. نکته اینست که بعد از ۳۰ سال “سهام‌داری”، شرکت هیچ سودی به کارگران پرداخت نکرده است. کارگران و سهام‌داران خواستار حسابرسی و بررسی وضعیت این شرکت هستند.

اعتراضات پرستاران و کادر درمان ادامه دارد
روز چهارشنبه ۷ آذر در اهواز، پرسنل بیمارستان فوق تخصصی آنکولوژی بقایی ۲ و بیمارستان طالقانی و مرکز بهداشت شرق در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهایشان دست به تجمع زدند. “افزایش حقوق متناسب با تورم، برقراری فوق‌العاده خاص و اجرای دقیق قانون تعرفه‌گذاری پرستاری”، از جمله خواستهای کادر درمان بود. پرستاران همینطور به اضافه کار اجباری با حقوق‌های بسیار پایین معترض هستند و خواهان لغو اضافه کار اجباری اند.

اعتصاب پرسنل اتاق عمل بیمارستان رازی اهواز
پرسنل اتاق عمل بیمارستان رازی اهواز، از روز یکشنبه ٤ آذر تا اطلاع ثانوی دست به اعتصاب زدند. آنها به تفاوت فاحش تعرفه های پرداختی در مقایسه با بخش های دیگر، عدم احتساب اتاق عمل به عنوان بخش ویژه، انبوه معوقات و اضافه کاری اجباری اعتراض دارند و خواهان تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و طرحی به رسمی هستند.

اجتماع کارکنان خدماتی آموزش و پرورش
روز چهارشنبه ۷ آذر، نیروهای خدماتی مدارس و سرایداران در برابر سازمان برنامه و بودجه تهران، در اعتراض به حقوقهای ناچیز و فقر شدید دست به تجمع و اعتراض زدند. معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار رسیدگی به شرایط کاری، وضعیت معیشتی و اجرای تعهدات مالی معوقه خود شدند.

اجتماع اعتراضی کشاورزان شهر قهدریجان
روز چهارشنبه ۷ آذر، بخشهائی از کشاورزان شهر قهدریجان از توابع شهرستان فلاورجان اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهایشان در مقابل ساختمان استانداری اصفهان تجمع کردند.

اجتماع و راهپیمائی هزاران کارگر نفت و گاز
روز سه ‌شنبه ۶ آذر، حدود ٣٠٠٠ نفر از کارگران پیمانکاری صنعت گاز در بوشهر همراه با خانواده هایشان مقابل ساختمان ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند. این اعتراض بزرگ پس از ۱۶ هفته اعتراض و اجتماع کارگری در محدوده پالایشگاه‌ها و بی‌توجهی دولت به خواستهای کارگران برگزار شد. اینبار کارگران تصمیم گرفتند اعتراضی وسیعتر و هماهنگ تر برگزار کنند. کارگران پیمانکاری صنعت گاز بوشهر از نقاط مختلف عسلویه و کنگان و دوازده پالایشگاه منطقه، با راهپیمائی در فاصله پالایشگاه ها خود را به محل تجمع در مقابل ستاد مجتمع پارس جنوبی رساندند. در این اجتماع از جمله؛ شعارهای “حقوق عادلانه، حق مسلم ماست”، “یک کلام، یک‌ کلام، مزد بدون تبعیض، والسلام، والسلام”، “حق و حقوق شعار ماست، عدالت افتخار ماست”، “از شعار تا عمل، وعده‌های بی‌ثمر” و “مدیر ضد کارگر نمی‌خوایم” سر دادند.

اجتماع بازنشستگان فرهنگی در همدان و یزد
روز سه شنبه ٦ آذر، بخشهائی از بازنشستگان فرهنگی در مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی در همدان تجمع کردند. این بازنشستگان به عدم اجرای کامل قانون همسان سازی اعتراض دارند. در اینروز فرهنگیان بازنشسته یزد نیز در مقابل سازمان برنامه و بودجه این استان، نسبت به ناقص اجرا شدن قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعتراض کردند. بازنشستگان دراین تجمع بر اجرای کامل این قانون با شعار “تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم” تاکید کردند.

اجتماع کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران
روز سه شنبه ۶ آذر، کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران در برای پرداخت حقوق ها و مخالفت با واگذاری شرکت دست به تجمع و اعتراض زدند. معترضین در اعتراض به مدیرعامل شرکت و شهرداری تهران، با شعار “واگذاری شرکت ممنوع است” نسبت به واگذاری ۱۰۰ درصد سهام شرکت مترو به شهرداری تهران اعتراض کردند. پرداخت معوقات حقوقی از دیگر خواستهای کارکنان مترو است که حدود ۸ ماه است که عقب افتاده است.

اجتماع کارکنان مرکز بهداشت شرق اهواز
روز سه شنبه ۶ آذر، کارکنان مرکز بهداشت شرق اهواز شامل پرسنل محیطی و نیروهای ستادی و پشتیبانی، در ادامه اعتراض کادر سلامت خوزستان به مشکلات معیشتی و تبعیض در پرداخت ها، دست به تجمع و اعتراض زدند.

ششمین اجتماع بازنشستگان ۱۴۰۲ در تهران
روز سه شنبه ۶ آذر، ششمین اجتماع باشکوه بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ در اعتراض به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی بعد از گذشت پانزده ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. بازنشستگان از جمبه شعار میدادند: “یه اختلاس کم بشه، پاداش ما حل میشه”!

کارزار”سه‌شنبه‌های نه به اعدام” در هفته چهل و چهارم
روز سه شنبه ۶ آذر، چهل و چهارمین سه شنبه اعتراض در ٢٥ زندان برگزار شد. زندانیان اعتصابی شامل زندان‌های زیر می‌باشد: زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران. در بیانیه زندانیان اعتصابی از جمله آمده است: “جامعه ایران با مشکلات معیشتی فراوان و بغرنجی روبرو و حکومت در حل آن به بن‌بست رسیده است. حکومت از ترس تکرار اعتراضات فراگیر مردمی افزایش اعدام را تنها راه‌حل می‌داند. به طوری که روزانه در زندان‌های مختلف شاهد اجرای احکام اعدام هستیم. بنا بر اخبار منتشر شده تنها در یک هفته گذشته دست‌کم ۲۵ تن اعدام شده‌اند. ماه گذشته نیز حکومت با اعدام بیش از ۱۴۰ تن، صدها خانواده را عزادار کرد. احکامی که هیچ‌گونه بازدارندگی ندارد و صرفا هدف از این احکام نه مجازات شخص، بلکه هدف آن سیاسی و به قصد ایجاد ترس و اختناق در جامعه است”.

اجتماع و اعتراض کارکنان بیمارستان خمینی اهواز
روز دوشنبه ۵ آذر، حدود ۴۰۰ نفر از پرسنل بیمارستان خمینی اهواز شامل پرستار، تکنسین اتاق عمل، تاسیسات و خدمات، دست به اعتصاب زدند و در محوطه بیمارستان تجمع کردند. در روزهای اخیر کادر درمان و پشتیبانی بیمارستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز مانند بیمارستان گلستان و رازی در اعتراض به عدم پرداخت مناسب حقوق و مزایای خود دست به اعتصاب زدند و بسیاری از اتاق های عمل این بیمارستان تعطیل بودند.

اجتماع و اعتراض کارکنان مرکز بهداشت خرمشهر
روز دوشنبه ۵ آذر، کارکنان مرکز بهداشت خرمشهر با پهن کردن سفره خالی در اعتراض به حقوق های ناچیز و دریافتی های ناعادلانه کارانه، جلوی درب دانشگاه علوم پزشکی آبادان دست به تجمع و اعتراض زدند.

اجتماعات سراسری بازنشستگان مخابرات
روز دوشنبه ۵ آذر، بازنشستگان مخابرات در استانها و شهرهای تهران، کرمانشاه، اصفهان، گیلان، کردستان، زنجان و تبریز دراعتراض به ستاد اجرایی و تعاون سپاه (مالکان شرکت مخابرات) و عدم اجرای قانون مصوب آیین نامه استخدامی رفاهی ۸۹ و حقوق مسلم خود دست به تجمع و اعتراض و راهپیمائی زدند.

اعتراض و تجمع نفتگران جنوب
روز دوشنبه ۵ آذر، کارگران عملیاتی جنوب از جمله در فلات‌قاره لاوان در اعتراض به تفکیک و تبعیض در پرداختها دست به تجمع و اعتراض زدند.

اجتماع و راهپیمائی بازنشستگان فولاد اصفهان
روز یکشنبه ۴ آذر، همراه با اجتماعات سراسری بازنشستگان در یکشنبه های اعتراضی، بازنشستگان فولاد اصفهان دست به راهپیمائی و تجمع زدند. بازنشستگان از جمله شعار میدادند؛ “فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن!” و “فقط کف خیابون بدست میاد حقمون!

اجتماعات بازنشستگان تامین اجتماعی در یکشنبه ها
روز یکشنبه ۴ آذر، بازنشستگان تامین اجتماعی با فراخوان قبلی مقابل شعب سازمان تأمین اجتماعی در خیابان رودکی تهران تجمع کردند. بازنشستگان خواهان رفع فاصله بین خط فقر ٥٠ میلیونی و متوسط حقوق ١٢ میلیون تومان، تحقق حقوق اساسی و اجرای قوانین از جمله اصل سوم بند ١٢ قانون اساسی مبنی بر “ایجاد رفاه و رفع فقر و هر نوع محرومیت در زمینه هاد تغذیه، مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه” و دیگر قوانین مرتبط با حقوق کامل و برقراری درمان رایگان توسط سازمان تأمین اجتماعی و لغو بیمه تکمیلی غارتگر و … هستند.

در شوش و کرخه بازنشستگان مقابل تامین اجتماعی شوش به دستمزدهای ناچیز و بی‌عدالتی و وضعیت اسفبار معیشت و درمان خود اعتراض کردند. از جمله شعارهای این تجمع: “از خوزستان تا گیلان، مرگ بر این مدیران”، “از خوزستان تا تهران، مرگ بر این مدیران”، “وعده وعید کافیه، سفری ما خالیه”، “حقوق بازنشسته فقط واسه یک هفته”، “خیلی دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم”، “نوبت ما که میشه، خزانه خالی میشه”، “پیام ما به دولت، خجالت خجالت”، “تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم”، “یخچال بازنشسته خالی تر از گذشته” و “فقط کف خیابان بدست میاد حقمون” سر دادند.

بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان در اهواز میدان کارگر مقابل تامین اجتماعی تجمع کردند. بازنشستگان تامین اجتماعی در کرمانشاه با شعارهای: “مالیات بیشمار ، امکانات اسفبار!”، “قطعی برق کشور ، میریم به عصر حجر!”، “نان مردم با برقه ، ای مسئول بی عرضه!”، “برق و گاز و معیشت، دزدیده شد از ملت!”، “همسانسازی نکردید، بودجه آنرا خوردید!”، “فریاد ، فریاد از اینهمه بیداد!”، “معلم زندانی آزاد باید گردد!”، “کارگر زندانی آزاد باید گردد!”، “اسماعیل گرامی آزاد باید گردد!” و … اعتراض خود را ادامه دادند.

اعتصاب بهورزان شبکه بهداشت خوزستان
روز شنبه ۳ آذر، بهورزان شادگان در اعتراض به عدم پرداخت کارانه مصوب وزارت بهداشت، عدم ترمیم حقوق، بیعدالتی در پرداختی ها ، با در دست داشتن بنر و نوشته هایی اعتراضی، در شبکه بهداشت و درمان شادگان تجمع کردند! اخیرا خانه های بهداشت شادگان خوزستان بسته شدند. در این اجتماع تمامی بهورزان در شبکه بهداشت تجمع کردند. (بهورزان به ارائه خدمات بهداشتی در روستاها و یا بیمارستانها مشغول به کارند).

حذف و تعطیلی دبیرستان دخترانه تربیت بدنی مریوان
بدنبال تصمیم شورای آموزش و پرورش مریوان، دبیرستان دخترانه تربیت بدنی این شهر از چهارچوب آموزش حذف و تعطیل شده است و ۹۰ دانش‌آموز دختر این رشته را با ترک تحصیل اجباری مواجه ساخته اند. بنا به خبر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، “در دو ماه گذشته، خانواده‌ها و دانش‌آموزان سه بار در برابر اداره آموزش و پرورش تجمع اعتراضی کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد مدیران این نهاد با عدم حضور در محل، از مواجهه با معترضان خودداری کرده‌اند. دانش‌آموزان مجبور شده‌اند ۱۵ روز اول مهرماه را در سالن ورزشی پوریا ولی بدون امکانات اولیه تحصیل بگذرانند. خانواده‌ها این اقدام را نوعی بی‌توجهی آشکار به سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان دانسته و آن را مصداق خشونت و تبعیض علیه دختران عنوان کرده‌اند. اعتراضات گسترده، این تصمیم را به عنوان نمادی از تبعیض و خشونت ساختاری علیه زنان و دختران برجسته کرده است. معترضان تاکید دارند که چنین اقداماتی نه تنها به ضرر این ۹۰ دانش‌آموز دختر بلکه به زیان کل جامعه خواهد بود و پیامدهای زیان‌بار آن گریبان‌گیر نسل‌های آینده نیز خواهد شد”.

آلودگی هوا سالی ٤٠٠٠٠ نفر می کشد!
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی، با اشاره به آمار سالانه مرگ ‌و میر بر اثر آلاینده‌های هوا در ایران خواستار چاره‌اندیشی برای حل این معضل شد. به گزارش خبرآنلاین، ظفرقندی پنج‌شنبه ۹ آذر در جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی گفت، حدود ۴۰ هزار نفر در ایران سالانه قربانی آلودگی هوا می‌شوند و پدیده‌هایی مانند آسم کودکان و مشکلات ریوی حاصل این آلودگی است. او همچنین میزان خسارات وارده بر اثر آلودگی هوا در ایران را حدود ۱۲ میلیارد دلار برآورد کرد.

***