ستون اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیە و تنظیم: حیات الماسی و اوین رضایی
تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره، منطقه عملیاتی لاوان
روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ کارگران رسمی نفت ضمن برگزاری تجمع اعتراضی خود اعلام نمودند تا تحقق کامل خواسته هایشان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد. خواستههای فوری کارگران رسمی در لاوان عبارتند از: – رفع تفکیک مشاغل به تخصصی و پشتیبانی بعنوان عامل ایجاد تفرقه و تحقیر کارگران، حذف کامل سقف حقوق و مزایا در مناطق عملیاتی،- اصلاح کف حقوق برای کارگران جدیدالاستخدام، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته بازنشستگی،- حذف کامل سقف بازنشستگی و پرداخت کامل حق سنوات، مرجوع نمودن مالیاتهای کسر شده بر اساس قوانین رایج موجود، اجرای کامل مفاد ماده ۱۰ .
اعتراضات بازنشستگان در یکشنبه های اعتراضی
روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع در شهرهای اهواز، رشت و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی در استانهای خوزستان، گیلان، کرمانشاه، شوش مقابل فرمانداری شهرستان و تهران تجمع مشترک بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری مقابل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند. دومین تجمع پیگیر بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز- خوزستان مقابل درب اداره کل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد و راهپیمایی تا میدان کارگر در اعتراض به غارت حق و حقوق و معیشت خود توسط حاکمان اسلامی و دزدی آشکار کلیه منابع مالی کشور توسط دولتمداران، مجلسیان، مسئولان و حاکمان اسلامی برگزار شد.
اعتراضات بازنشستگان فولاد
روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی، عدم پرداخت مطالبات معوقه و خدمات درمانی ناکافی با راهپیمایی و تجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد در شهرهای اصفهان، تهران و قائمشهر با شعارهای «دشمن بازنشسته دولت ورشکسته»، «صندوق پردرآمد چه برسر تو آمد»، «کشور پردرآمد چه برسر توآمد» و … اعتراض کردند. شهر اصفهان دوباره صحنه خشم بازنشستگان فولاد و معدن بود. مردمانی که یک عمر زحمت کشیدند، حالا بهجای آرامش، با فریاد «دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته» خیابان را به لرزه انداختند. بازنشستگان فریاد زدند، فردا شاید همه مردم به خیابان بیایند. این خشم انباشته است… و یک جرقه کافیست.
اعتراض کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به عدم تبدیل وضعیت، تبعیض ازجمله پرداخت نشدن حقوق برابرنسبت به کاریکسان و وعده های توخالی مقابل ساختمان دفتر مرکزی با شعارهای «اسمش وزیر کاره حامی پیمانکاره»، «از شعار تا عمل وعده های بی ثمر»، «عدالت عدالت»، «عدالت کجا رفت» و … دست به اعتراض زدند. در همین روز اعتصاب و تجمع کارگران پالایشگاه بیدبلند بهبهان دراعتراض به سطح نازل حقوق، مالیات زیاد، تبعیض در پرداخت و وعده ها توخالی ادامه یافت.
اعتراضات کادر بهداشت و درمان
روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ تجمع اعتراضی کادر بهداشتی و بهورزان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به سطح نازل حقوق و تبعیض و بیعدالتی برگزار شد. در همین روز جمعی از شرکتکنندگان آزمون کیفیتبخشی وزارت آموزش و پرورش نسبت به نتایج مقابل وزارتخانه برای دومین روز متوالی اعتراض کردند. این صدای اعتراض کسانی است که در سختترین شرایط کاری، در خط مقدم سلامت مردم ایستادهاند، اما همچنان باید بار سوءمدیریت و بیکفایتی مسئولان بالادستی را هم بر دوش بکشند. بهورزان معترض میگویند: سالهاست با حداقل امکانات و حقوق، بیشترین وظایف را انجام میدهیم؛ اما تنها چیزی که از دولت میبینیم، بیتوجهی، تبعیض، و تحقیر معیشتمان است.
فریاد دانشآموزان لامرد علیه قطعی برق
انش آموزان لامرد نسبت به قطع برق ۲ مدرسه توسط اداره برق با شعار «آموزش ما را قربانی ناکارآمدی نکنید» تجمع اعتراضی برگزار کردند. در گرمای طاقتفرسای لامرد، قطعیهای مکرر برق در مدارس دولتی، خشم دانشآموزان را برانگیخته است. دانشآموزان دبیرستان «۱۳ آبان» با تجمع در اداره برق این شهر، اعتراض خود را فریاد زدند: «حق آموزش باکیفیت، نه خاموشی و تحقیر». این قطعیها، علاوه بر به خطر انداختن سلامت جسمی و روانی دانشآموزان در دمای سوزان منطقه، به نمادی از بیعدالتی آموزشی و سوءمدیریت مسئولان بیکفایت تبدیل شده است.
اعتراض به زمین خواری
جمعی از اهالی نجف آباد مقابل معدن و کارخانه شن و ماسه شوری با شعارهای «نه به زمین خواری»، «نه به کوه خواری»، «نه به مرتع خواری»، «نه به آبخوان خواری» و … دیت به اعتراض زدند.
اعتراض به بی آبی
اهالی روستای کردر رضوی نسبت به بی آبی شرب مقابل اداره آب و فاضلاب شهرستان میناب دست به تجمع و اعتراض زدند.
اعتراضات کارگران شاغل و بازنشسته در دوشنبه های اعتراضی
روز ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی و پشتیبانی برای ایجاد تفرقه، تعیین سقف حقوق، اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام، ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی، تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات، اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با تجمع کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عنلیاتی لاوان با شعارهای «محدودیت پرداخت ملغی باید گردد» و «تفکیک ظالمانه ابطال باید گردد» اعتراض کردند.
اعتراضات بازنشستگان مخابرات
روز ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید، عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان با برپایی تجمع، راهپیمایی، سردادن شعارها و برافراشتن پلاکاردها مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های آذربایجان شرقی در تبریز، أصفهان، کردستان در شهرهای بیجار و سنندج، کرمانشاه دست به تجمع و اعتراض زدند. معترضان، ستاد اجرایی فرمان امام و تعاونیهای وابسته به سپاه را به عنوان مالکان پشتپرده مخابرات، مسئول وضعیت اسفبار معیشتی و نقض حقوق قانونیشان دانسته و از ادامهی سرکوب سیستماتیک عدالت و کرامت بازنشستگان انتقاد کردند. این تجمعات در ادامه موجی از اعتراضات سراسری بازنشستگان مخابرات در سراسر کشور شکل گرفته است؛ اعتراضی علیه فساد ساختاری، بیپاسخی مسئولان و چپاول حقوق نسلی که سالها به زیرساختهای ارتباطی کشور خدمت کرده است.
– در همین روز بازنشستگان صدا و سیما نسبت به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات با تجمع مقابل مسجد بلال صداوسیما اعتراضات خود را از سر گرفتند.
اعتراض کامیون داران یزد
روز ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ صاحبان کامیون های کمپرسی یزد با شعارهای «تا بارو پس نگیریم آروم نمی نشنیم» و «مسئول بی لیاقت عدالت عدالت» تجمع و اعتراض کردند.
اعتراضات دانشجویان
روز ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ دانشجویان دانشگاه الزهرا دراعتراض به پیدا شدن مگس و پلاستیک در غذای سلف سرویس از خوردن غذا امتناع کردند. در همین روز بدلیل پیدا شدن کرم در ناهار دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز از گرفتن غذا خودداری کردند. شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در خصوص وضعیت اسفبار و غیرقابل قبول تغذیه بیانیه ای صادر کرد. در حالی که طی روزهای اخیر گزارشهای متعددی از پیدا شدن اشیای مشکوک در غذای دانشگاههای مختلف کشور به #خبرنامه_امیرکبیر رسیده است، روز گذشته دانشجویان دانشگاه الزهرا نیز پس از پیدا شدن مگس و پلاستیک در غذای دانشجویی با چیدن سینی نسبت به کیفیت پایین غذای سلف، اعتراض خود را اعلام کردند. این اعتراض، نه یک اتفاق مقطعی، بلکه ادامهای بر رخدادهای «زنجیرهای و سازمان یافته» است که از دانشگاههای بزرگ کشور چون امیرکبیر، علم و صنعت، و بهشتی آغاز شده و حالا به شکل دومینویی نگرانکننده در حال گسترش است. این درحالی است که براساس گزارش تحقیقاتی «خبرنامه امیرکبیر» دستکم در شش ماهه دوم سال گذشته، بیش از ۲۴۰ دانشجو در ایران به دلیل مسمومیت در مراکز درمانی بستری شدند.
اعتراضات معلمان و فرهنگیان به تنبیه دانش آموزان
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت وقایع تلخ و تکاندهنده تنبیه بدنی در شهر ری و سنندج و برخورد با دانش آموزان اعتراض کرد. دانشآموزان یک دبستان در روستای کرجو سنندج توسط معلم خود مورد تنبیه بدنی قرار گرفتند. در پی این رویداد یکی از دانشآموزان بر اثر شدت ضرب و شتم زخمی و در بیمارستان بستری شده است. براساس این گزارش، معلم این دبستان به دلیل گم شدن شارژ موبایلش، دانشآموزان را در کلاس حبس کرده و مورد ضرب و شتم قرار داده است. بر اثر این رویداد یکی از دانشآموزان به شدت زخمی و در بیمارستان بستری شد. رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج ضمن تایید تصاویر منتشر شده اعلام کرد که پیگیری حقوقی و حراستی در حال انجام است و معلم اجازه حضور در کلاس را ندارد. صلاحالدین مفیدی با بیان اینکه این معلم که از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان است و امسال کار خود را آغاز کرده، افزود: این معلم مشکل روانی داشته و قبلاً نیز یک سری تعهدات داشته است و امروز حکم اخراجش را از شهرستان صادر خواهیم کرد.
انجمن صنفی معلمان کردستان در مورد بیانیە هشدارآمیز ٨٠٠ نفر از چهرەهای علمی، فرهنگی و هنری کشور در خصوص برگزاری مراسم نوروز موضع گرفت و نسبت به مصادره نوروز با شعار؛ «آری به کثرت و پلورالیسم» موضع گرفت.
احضار و سرکوب معلمان ادامه دارد
دادگاه انقلاب کرمان ۹ تن از معلمان فعال را احضار کرد. آقایان #مجید_نادری، #محمدرضا_بهزادپور، #حسین_رشیدی، #محمد_مستعلیزاده، و خانم ها #شهناز_رضایی، #زهرا_عزیزی، #میترا_نیکپور، #فاطمه_یزدانی و #لیلا_افشار را برای تکمیل دفاعیات خود به دادگاه احضار کرده است این فعالین صنفی معلمان از سال ۱۴۰۰ در ادامه موج سرکوب معلمان چندین نوبت با پرونده سازی های اطلاعات سپاه، پلیس امنیت و همچنین هیات تخلفات آموزش و پرورش مواجه شده اند. همینطور بازداشت امیرحسین باقری علویجه ادامه دارد و از وضعیت وی خبری در دست نیست.
محمد رسولپور، زندانی سیاسی، با اتهام جدید و محرومیت از مرخصی
محمد رسولپور، زندانی سیاسی اهل اشنویه، در پی اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق ویدئو کنفرانس از زندان این شهر محاکمه شد. دادگاه او را به شش ماه محرومیت از مرخصی محکوم کرد. این پرونده سازی جدید، جدا از محکومیت قبلی او به یک سال و نیم حبس است که از آبان ۱۴۰۳ در حال سپری کردن آن است. رسولپور در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ ابلاغیهای از شعبه اول دادیاری دادسرای اشنویه دریافت کرد که او را به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام» ملزم به حضور در دادسرا ظرف پنج روز کرده بود. این شهروند پیشتر نیز به دلیل اتهاماتی چون «ارتباط با احزاب مخالف رژیم» بازداشت و در مهرماه ۱۴۰۳ به دو سال حبس محکوم شده بود که با تخفیف به یک سال و شش ماه کاهش یافت. رسول پور، ۵۲ ساله، متاهل و پدر سه فرزند، از زمان بازداشت در تیر ۱۴۰۳ تاکنون چندین بار درخواست انتقال به زندان نیمهباز داشته، اما این درخواستها با دخالت اداره سرکوبگر اطلاعات اشنویه رد شده است.
ارغوان فلاحی، زندانی سیاسی، تحت فشار برای اعتراف اجباری
وضعیت ارغوان فلاحی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از تلاش برای پروندهسازی علیه او حکایت دارد. تلاشهای خانواده این دختر ۲۵ ساله برای کسب خبر از وضعیت او در زندان و به ویژه دلیل بازداشت مجدد و اتهام منتسب به وی تاکنون بینتیجه بوده و مقامات قضایی در دادسرای امنیت تهران، به شکلی عامدانه از ارائه اطلاعات به خانواده وی خودداری میکنند. یک منبع مطلع در این زمینه گفته که بازداشت مجدد ارغوان فلاحی در ۶ بهمن سال گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات انجام شده و اکنون پرونده نزد این نهاد امنیتی است. به گفته این منبع علیرغم گذشت بیش از دو ماه از بازداشت ارغوان فلاحی، مقامات قضایی دادسرای امنیتی اوین (شهید مقدس)، نه تنها هیچگونه پاسخی به خانواده وی نمیدهند، بلکه اجازه ورود وکیل به پرونده را نیز نمیدهند و هیچ قرار قانونی نیز تاکنون درباره او صادر نکردهاند.
#صفاعائلی، دایی مهسا ژینا امینی در سقز بازداشت شده است
بر اساس این گزارش در روز ۲۲ فروردین نیروهای اداره اطلاعات استان کردستان، خودروی آقای عائلی را متوقف و او را بازداشت کردهاند. او بدون اطلاع قبلی و ابلاغیه رسمی اجرای حکم، به زندان سقر منتقل شده و در تماس تلفنی به خانواده خبر داده برای اجرای حکم زندان بازداشت شده است.
درخواست آزادی مشروط نسیم غلامی سیمیاری،
شهروند اهل الموت و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با مخالفت مقامات قضایی مواجه شد. این در حالی است که نسیم بیش از نیمی از دوران محکومیت دو سالهی خود را سپری کرده و طبق قانون، پس از گذراندن یکسوم از مدت حبس، امکان برخورداری از آزادی مشروط وجود دارد. با این حال، بر اساس اعلام منابع مطلع، در حال حاضر یک سال و نه ماه از محکومیت حبس او باقی مانده است. نسیم غلامی سیمیاری همچنین به تبعید به انگوران زنجان و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
مشهد؛ محکومیت سه وکیل دادگستری به حبس
دوازده وکیل دادگستری با اسامی سحر دشتی، فائزه سیدی، میترا ایزدیفر، فرزانه صفری، عنایتالله کرامتی، کاظم چزگی، مهدی محمد حسینیان، سجاد جوادی، امیردخت بهاره برزگر، امین شهلا، محمدرضا یزدانی و روحالله حسینی در مجموع به تحمل سه سال زندان و ۲۴۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.
تمدید مرخصی داود رضوی پس از بازگشت به زندان
به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد، داود رضوی، عضو هیئتمدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در تاریخ ۲۷ فروردین برای مدت پنج روز دیگر به مرخصی آمد. پس از بازگشت داود رضوی به زندان در تاریخ ۲۳ فروردین، در حالی که تلاش او برای تمدید مرخصی با پاسخ منفی دادستانی مواجه شده بود و ناچار شد با وجود بیماری دوباره به زندان بازگردد، سرانجام با درخواست تمدید مرخصیاش موافقت شد. سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن پیگیری وضعیت سلامت و آزادی این فعال کارگری، خواستار پایاندادن به فشارهای ناعادلانه علیه ایشان است. ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی، ابراهیم مددی، و دیگر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی هستیم.
قتل زنان زیر سایه جمهوری اسلامی ادامه دارد
رسانهها گزارش دادند، مردی حدودا ۴۰ ساله در بندرعباس، سر همسر خود را برید، او را به بهانه «ناموس» به قتل رساند و سپس به زندگی خود پایان داد. این مرد که در مقابل چشمان فرزند خود اقدام به این قتل کرده بود، پیش از خودکشی، روی در سرویس بهداشتی خانه نوشته بود: «چون زنم با تعمیرکار خیانت کرد، کشتمش. همش تقصیر پدرزن و مادرزنمه»! با افزایش قتلهای خانوادگی، روزنامه شرق در بهمنماه گزارش داده بود که تنها در یک روز در سه شهر سه مورد قتل خانوادگی رخ داد. شرق نوشته بود طبق آمار موجود، طی سالهای ١٤٠٠ تا ١٤٠٢ در هر چهار روز دستکم یک زن به دست مردان خانواده خودش کشته شده است.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در شصت و چهارمین هفته
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در شصت و چهارمین هفته خود با پیوستن بند زنان زندان زاهدان و زندان ازبرم لاهیجان به ۴۰ زندان در سراسر ایران گسترش یافت. این کارزار در بیانیهای اعلام کرد که رژیم جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراضات مردمی و در بحبوحه بحرانهای داخلی و بینالمللی، اعدامها را شدت بخشیده است. تنها در روزهای نوزدهم و بیستم فروردین، ۲۹ زندانی اعدام شدند که شامل ۵ زندانی سیاسی-عقیدتی در زندان وکیلآباد مشهد و یک زندانی ۲۲ ساله در زاهدان بود. همچنین یک زندانی کودک مجرم در گنبدکاووس به دار آویخته شد. از نوزدهم تا بیستوپنجم فروردین، ۱۸ زندانی در سیستان بلوچستان اعدام شدهاند که نشاندهنده نقض گسترده حقوق بشر در ایران است. کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» از نهادهای بینالمللی خواست تا صدای زندانیان ایران باشند و علیه احکام غیرانسانی اعدام اقدام کنند. این کارزار امروز سهشنبه بیستوششم فروردین با اعتصاب غذا در ۴۰ زندان ادامه یافت و بر مقاومت علیه اعدام تأکید کرد.
***