پلنوم ها

پلنومهای حزب : اطلاعیه پایانی پلنوم چهارم کمیته مرکزی

اطلاعیه پایانی

پلنوم چهارم  کمیته مرکزی

حزب کمونیست کارگری – حکمتیست

پلنوم چهارم  کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران – حکمتیست از۲۵ تا ۲۷ فروردین ۱۳۸۵ – (۱۴- ۱٦آوریل ۲۰۰٦) با شرکت اکثریت اعضا و مشاورین کمیته مرکزی و همچنین هیاتی از رهبری حزب کمونیست کارگری عراق برگزار شد. پلنوم بعد از سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت بیاد همه جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و بیاد منصور حکمت کار خود را آغاز کرد.

 پلنوم بعد از تصویب آئین نامه مباحث زیر را در دستور گذاشت:

۱–  گزارش- ارزیابی از فعالیت حزب در فاصله دو پلنوم

۲– انطباق آرایش ارگانهای رهبری حزب با نیازهای امروز حزب

۳ – اوضاع سیاسی ایران ، خطر جنگ، سیاست ما  

۴ – موقعیت جنبش سرنگونی ، نیروهای چپ و سیاست ما

۵– موقعیت جنبش طبقه کارگر و سیاست ما

٦– اوضاع کردستان، وظایف عاجل ما

۷  – سیاست ما در رابطه با استقرار در کردستان عراق

۸– سیاست ما در قبال کومه له  و جریانات ناسیونالیست کردستان ایران

۹- چپ و کمونیسم در سطح بین المللی و سیاست ما

۱۰- کنگره اول حزب

۱۱- قرارها و قطعنامه ها

۱۲- انتخابات

در اولین دستور،  یعنی گزارش، کورش مدرسی دبیر کمیته مرکزی، رحمان حسین زاده معاون دبیر کمیته مرکزی، فاتح شیخ رئیس دفتر سیاسی و دبیران کمیته های اصلی و نهاد های مرکزی حزب به سئوالات مطرح شده در مورد فعالیت حزب از پلنوم سوم  تا چهارم جواب دادند. گزارش دهندگان ضمن تاکید بر پیشروی های نظری، سیاسی و پراتیکی حزب در فاصله دو پلنوم، بر عدم تکافوی سطح فعلی آمادگی و تحرک حزب در جوابگویی به وظایف حساس دوره جدید تاکید کردند. 

پلنوم ضمن تایید ارزیابی ارائه شده بر لزوم آمادگی همه سطوح حزب و بویژه کمیته ها و ارگانهای اصلی و همچنین کادرهای حزب در دوره جدید تحولات سیاسی ایران پافشاری کرد.

همه مباحثی که در دستور پلنوم قرار داشت در همین راستا یعنی جوابگویی به مسائل گرهی مبارزاتی پیش روی حزب در دوره حساس کنونی بود.

در بحث آرایش ارگانهای رهبری حزب، پلنوم طرح پیشنهادی کورش مدرسی در مورد تغییراتی در آرایش ارگانهای رهبری حزب  برای انطباق بیشتر با نیازهای این دوره را تصویب کرد. در تغییرات تصویب شده، برای ایجاد ثبات و انعطاف در تضمین رهبری حزب در هر شرایطی در دوره بشدت متحول ایران، مرکز اجرائی و سیاست گذاری حزب  در هم، در دفتر سیاسی، ادغام و متمرکز شده است.

مطابق این تغییرات دفتر سیاسی از میان اعضای خود کمیته رهبری  را برای هدایت  روزمره حزب  با مسئولیت دبیر کمیته مرکزی (لیدر حزب) انتخاب میکند. این طرح به اتفاق آرا به تصویب رسید و منتشر خواهد شد.

محور مشترک مباحث سیاسی مهم بندهای 3، 4، 5،6 و 8 دستور جلسه بررسی پیامدهای وضعیت جنگی و حمله احتمالی آمریکا به ایران بر روند تحولات سیاسی ایران، جنبش طبقه کارگر، نیروهای چپ، اوضاع کردستان و بالاخره آرایش و عملکرد نیروهای راست و چپ بود. پلنوم این موضوعات را به تفصیل و عمیق موارد بحث قرار داد و نتایج متنوع و مهمی را از این مباحث استنتاج کرد.

بعلاوه پلنوم طی قراری سیاست های اعلام شده توسط رهبری حزب در سلسله مقالات “بحران هسته ای یا بحران به بهانه هسته ای” در قبال بحران هسته ای را به عنوان پایه سیاست حزب تصویب کرد.

متاسفانه پلنوم به دلیل کمبود وقت نتوانست به بندهای ۷ و ۹  دستور جلسه بپردازد و آنها را به دفتر سیاسی واگذار کرد.

پلنوم سیاست پیشنهادی رهبری حزب در مورد انتخابات برای کنگره اول حزب و برگزای این کنگره قبل از پایان سال ۲۰۰٦ را مورد تایید قرار داد.

در بخش قرارها و قطعنامه ها،  پلنوم قرار های دریافت شده را مورد بررسی قرار داد و تعدادی از آنها را به تصویب رساند. مصوبات و مباحث پلنوم چهارم  در نشریات حزب منعکس خواهد یافت.

در بحث انتخابات، پلنوم ابتدا به اتفاق آراء کورش مدرسی را بعنوان دبیر کمیته مرکزی(لیدر حزب) انتخاب کرد. در طرح جدید لیدر حزب همچنین عضو دفتر سیاسی است. سپس پلنوم ۲۰ نفر دیگر را نیز به عضویت دفتر سیاسی انتخاب نمود. به این ترتیب اعضای دفتر سیاسی ۲۱ نفره حزب عبارتند از :آذر مدرسی، اسد گلچینی، اسد نودینیان، اعظم کم گویان، امان کفا، ایرج فرزاد، بهرام مدرسی، ثریا شهابی، حسین مرادبیگی (حمه سور)، خالد حاج محمدی، رحمان حسین زاده، صالح سرداری، عبدالله دارابی،  فاتح شیخ،  کورش مدرسی، مظفر محمدی،  مجید حسینی، محمد فتاحی، محمود قزوینی، مصطفی اسد پور،  نسان نودینیان.

پلنوم کار خود را با سخنرانی اختتامیه کورش مدرسی و سرود انترناسیونال به پایان رساند.

در اولین جلسه دفتر سیاسی که بلافاصله بعد از پلنوم برگزار گردید، فاتح شیخ به اتفاق آراء بعنوان رئیس دفتر سیاسی انتخاب شد. دفتر سیاسی طبق طرح جدید  کمیته رهبری ۱۰ نفره ای را انتخاب کرد. اعضای کمیته رهبری  عبارتند از : اسد نودینیان ، امان کفا ، بهرام مدرسی ، ثریا شهابی، حسین مرادبیگی (حمه سور) ،خالد حاج محمدی، رحمان حسین زاده، عبداله دارابی، کورش مدرسی ، نسان نودینیان . دبیر کمیته مرکزی دبیری کمیته رهبری را بر عهده دارد. سپس کورش مدرسی از میان اعضای دفتر سیاسی رحمان حسین زاده را به عنوان معاون دبیر کمیته مرکزی به دفتر سیاسی معرفی و تقاضای رای اعتماد نمود . بر طبق این پیشنهاد رحمان حسین زاده با اتفاق آراء به این سمت انتخاب شد. 

 

کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران – حکمتیست

۲۹ فروردین ۱۳۸۵- (۱۸ آوریل ۲۰۰٦)