اطلاعیه پایانی پلنوم پانزدهم کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری حکمتیست
پلنوم پانزدهم کمیته مرکزی حزب حکمتیست در روزهای شنبه و یکشنبه ١٤ و ١٥ شهریور ماه برابر با ٥ و ٦ سپتامبر ٢٠٠٩ با شرکت اکثریت اعضا و علی البدلهای کمیته مرکزی و هیاتی از حزب کمونیست کارگری عراق برگزار گردید.
پلنوم با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم آغاز شد و بعد از تصویب دستور جلسه رسما کار خود را شروع کرد.
بندهای دستور پلنوم از این قرار بود:
۱ – گزارش
٢ – اوضاع سیاسی ایران
٣ – اولویت های حزب
۴ – سازمان حزب
۵ – قرار ها و قطعنامه ها
۶ – انتخابات
در بخش گزارش ابتدا خالد حاج محمدی دبیر اجرایی حزب گزارشی از کارکرد حزب در فاصله دو پلنوم را تقدیم کمیته مرکزی حزب کرد. خالد حاج محمدی در گزارش خود به فضای سیاسی این دوره٬ جنگ جناحهای جمهوری اسلامی و تلاش جریانات بورژوائی برای کشاندن اعتراضات مردم به زیر پرچم جناح های جمهوری اسلامی و همچنین پیوستن طیف وسیعی از احزاب و جریانات مختلف به جناح سبز اشاره کرد. گزارش بر اهمیت خط متمایز حزب حکمتیست علیه کلیت جمهوری اسلامی و در دفاع از آزادی و برابری و همچنین تلاش این حزب برای ایجاد صفی مستقل در مقابل کلیت جمهوری اسلامی و انعکاس آن فراخوان اعتصاب عمومی در شهرهای کردستان و استقبال از آن تاکید گذاشت.
بدنبال گزارش اعضا پلنوم به جنبه های مختلف فعالیت حزب در این دور٬ به اهمیت نقشی که کمونیستها ایفا کردند و جنبه های مختلف اعتصاب عمومی در کردستان و دستاوردهای آن در فضای سیاسی ایران پرداختند.
بحث اوضاع سیاسی ایران توسط حسین مرادبیگی (حمه سور) معرفی شد. حمه سور در بحث خود به دوره پر تحول کنونی٬ تغییرات جدی در صف بندی احزاب سیاسی و امید بستن بخش عمده جریانات بورژوائی به جناح سبز و تلاش برای تامین اهداف خود در چارچوب جدال جناح ها و به ماهیت جدال جناحهای جمهوری اسلامی پرداخت. وی توضیح داد که جدال جناح ها بر سر قدرت و پول است و هر دو جناح دشمن آزادیخواهی و برابری طلبی هستند. در ادامه این بحث شرکت کنندگان در پلنوم جوانب مختلف این اوضاع را مورد بحث قرار دادند. پلنوم در خاتمه این بحث به کورش مدرسی ماموریت داد تا از طرف پلنوم بیانیه ای در مورد تحولات اخیر سیاسی ایران را تهیه و منتشر سازد.
بحث اولویتهای حزب حکمتیست و سند مربوطه از جانب کورش مدرسی تقدیم پلنوم شد. دبیر کمیته مرکزی در این بحث ضمن بر شمردن موانع انقلاب کارگری در ایران بر این نکته تاکید کرد که سرنگونی جمهوری اسلامی پیش شرط انقلاب سوسیالیستی است. حزب حکمتیست باید نیروی محرکه سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی باشد و در عین حال باید خود و طبقه کارگر را آماده نماید که این پروسه به هر نوع که طی شود بیشترین امکان برای انقلاب سوسیالیستی تضمین گردد. کورش مدرسی در این زمینه به اهمیت متحد کردن و سازماندهی پرولتاریای صنعتی ایران در تبدیل حزب به نیروی محرکه قدرت در سیاست ایران اشاره کرد و در این رابطه اولویتهای حزب در این دوره را بر شمرد. پلنوم بعد از بحث در مورد جنبه های مختلف اولویت های حزب سند پیشنهادی را به تصویب رساند.
بحث سازمان حزب نیز توسط کورش مدرسی ارائه شد. در این بحث وی به اهمیت آماده کردن کل حزب برای پاسخگوئی به نیازهایی که در مقابل سازمان یافتن طبقه کارگر و تبدیل حزب و طبقه به یکی از نیروهای اصلی در جامعه ایران پرداخت و بر ضرورت تغییرات بنیادی در سازمان و سبک کار حزب از رهبری تا پایه ای ترین رده سازمانی تاکید کرد. پلنوم بعد از پرداختن به جنبه های مهم این بحث دو قرار را به تصویب رساند و تصمیمات لازم را در این خصوص در دستور رهبری حزب گذاشت.
در قسمت انتخابات، کورش مدرسی کماکان در پست دبیر کمیته مرکزی باقی ماند و پلنوم ١٦ نفر از اعضا کمیته مرکزی را بعنوان دفتر سیاسی انتخاب کرد. اعضای دفتر سیاسی منتخب پلنوم ١۵ عبارتند از: آذر مدرسی، اسد گلچینی، اعظم کم گویان، امان کفا، بهرام مدرسی، ثریا شهابی٬ جمال کمانگر٬ حسین مرادبیگی، خالد حاج محمدی، رحمان حسین زاده، رحمت فاتحی٬ صالح سرداری٬ عبدالله دارابی، فاتح شیخ، مظفر محمدی و محمد فتاحی.
پلنوم پانزدهم کمیته مرکزی با سخنان کورش مدرسی در مورد اهمیت پلنوم ١۵ و مباحث آن و فعالیت جدی ای را که در دستور رهبری حزب گذاشته است به کار خود پایان داد.
بعد از پلنوم دفتر سیاسی حزب در نشست خود به اتفاق آراء فاتح شیخ را بعنوان رئیس دفتر سیاسی، خالد حاج محمدی را بعنوان دبیر اجرایی حزب و معاون رئیس دفتر سیاسی و هیات اجرایی دفتر سیاسی را برگزید. این هیات عبارتند از: آذر مدرسی٬ اسد گلچینی٬ بهرام مدرسی٬ جمال کمانگر٬ حسین مرادبیگی (حمه سور)٬ خالد حاج محمدی٬ رحمان حسین زاده و محمد فتاحی.
حزب کمونیست کارگری حکمتیست
١٨ شهریور ١٣٨٨ – ٩ سپتامبر ٢٠٠٩