اطلاعیه ها

اطلاعیه پایانی اجلاس وسیع شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست

 

روز یکشنبه ۳ آوریل ۲۰۲۲ میلادی برابر با ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ شمسی از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر، نشست وسیع نمایندگان “شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست” بصورت آنلاینی در شبکه زوم برگزار شد. این اجلاس در ادامه نشست های دوره ای به منظور ارزیابی از فعالیت “شورای همکاری” و راهکارهای گسترش و پیشروی این همکاری در راستای اهدافی “بیانیه استکهم” و دیگر اسناد شورا برگزار شد.

اجلاس با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به منظور گرامیداشت جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و یادبود رفقا “مسعود دقیقی اصل” و “سعید سهرابی” شروع شد، سپس نمایندگان شش نیروی “شورای همکاری” ارزیابی خود از نقاط قوت و ضعف فعالیت شورا و راهکارهایشان را برای رفع کاستی ها ارائه دادند. سپس شرکت کنندگان در نشست فرصت پیدا کردند که نظرات خود را روی سخنان آنها بیان کنند و در ادامه بار دیگر نمایندگان به ملاحظات و پرسش ها پاسخ دادند.

در بخش دوم این اجلاس، نمایندگان نیروها به نوبت پیشنهادات مشخص و کنکرت خود را در راستای فایق آمدن بر کاستی ها ارائه دادند و شرکت کنندگان در جلسه نیز حول این پیشنهادات به بحث و گفتگو پرداختند و نهایتا تصمیماتی برای بهبود فعالیت ها در دستور کار قرار گرفت. اجلاس پیگیری و اجرای آین پیشنهادات به جمع هیات نمایندگی سپرد.

در ارزیابی از فعالیت دور گذشته “شورای همکاری”، شرکت کنندگان در سمینار با تأکید بر این که پایه اجتماعی آلترناتیو سوسیالیستی در داخل ایران است و پاسخگویی به نیازهای جنبش کارگری در محور تلاش برای شکل دادن به آلترناتیو سوسیالیستی قرار دارد، از اینرو “شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست” باید به عنوان بخشی از سبک کار کمونیستی پاسخ دادن به نیازهای مبارزه طبقه کارگر را در هر شرایطی در صدر وظایف و اولویت های خود قرار دهد. نمایندگان تأکید کردند که حول پاسخ هایی که به نیازهای جنبش کارگری و دیگر جنبش های پیشرو اجتماعی داده می شود باید گفتمان سازی کرد و فعالیت های تبلیغی و سیاسی ما باید در همین راستا تشدید شود.حاضرین همچنین توافق نظر بر این امر داشتند که در شرایطی که هنوز چپ تحزب یافته با چپ درون جنبش های اجتماعی و بویژه جنبش کارگری به دلیل شرایط تحمیل شده از طرفی و ضعف سبک کاری نیروهای چپ و کمونیست از طرف دیگر فاصله وجود دارد، نفس وجود بلوکی از نیروها و توافق آنها روی ضرورت سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی، درهم شکستن ماشین بوروکراتیک – نظامی و تلاش و یاری رساندن برای ایجاد آلترناتیویی سوسیالیستی و شورایی دستاوردی با اهمیتی است، اما این بخودی خود کافی نیست و باید بیشتر نقطه عزیمت و فعالیت های این شورا به ابراز وجود به مثابه یک موجودیت سیاسی و معطوف شدن بیشتر به جنبش های اجتماعی در ایران از جمله جنبش کارگری، جنبش معلمان و بازنشستگان، جنبش رهایی زن و سایر حرکت های حق طلبانه و پیشرو در جامعه ایران باشد و ملاک ارزیابی و پیشروی این همکاری از این زاویه مورد بازبینی قرار گیرد و طبیعتا تحقق این امر در گرو تلاش برای گفتمان سازی سوسیالیستی باید بر بستر دخالتگری بیشر شورا روی معضلات و مسائلی که این جنبش ها با آن درگیرند صورت گیرد. این گفتمان سازی مستلزم پروژهای سیاسی و پیشبرد کمپین های معین در دفاع از مطالبات معیشتی و رفاهی و آزادی های سیاسی و اجتماعی در هر دوره ای است که اگر چه در مواردی صورت گرفته، ولی هنوز نهادینه نشده است. از این روی گسترش فعالیت ها در این زمینه ها باید به رویه غالب فعالیت های مشترک نیروهای این شورا تبدیل گردد.

همزمان در این اجلاس توافق روی این امرشد که گسترش کمی شورا، که اکنون بیشتر از سابق مورد توجه دیگر تشکل ها قرار گرفته، عامل مهمی در نزدیکی و هماهنگی نیروهای متفرق چپ و کمونیست، برای تاثیر گذاری متمرکزتر در سمت و سو دادن به تحولات سیاسی پر شتاب از منظر سوسیالیستی بوده و باید طی مدت زمانی کوتاه سیاست گسترش نیروهای شورا تدوین و اعلام گردد.

در میان راهکار های مورد توافق این اجلاس، روی بهره گیری موثرتر از کانال مشترک ۲۴ ساعته تلویزیون چهار نیروی این شورا (تلویزیون آلترناتیو شورایی) به عنوان یکی از ابزارهای موثر دخالتگری در اوضاع سیاسی ایران تاکید شد و مقرر گردید که پروژه برنامه “تلویزیون مشترک شورای همکاری” هم که تریبونی برای همه نیروهای شورا و افراد چپ و کمونیست مستقل می باشد در دستور کار قرار گیرد. در همین بخش روی بهره گیری موثرتر از شبکه های اجتماعی که ارتباط با فعالین داخل را سهل تر ساخته است تاکید شد.

اجلاس روی پیشبرد پروژه های معین و ایجاد گروه های کاری از جمله برای جنبش رهایی زن تاکید کرد که بتوان فعالیت های متمرکزی برعلیه تبعیض جنسیتی در ایران پیش ببرد.

اجلاس همچنین روی رابطه “شورای همکاری” با تشکل های توده ای چپ در خارج و داخل کشور و کمونیست های منفرد و مستقل بحث کرد و قرار بر این شد که در این رابطه سیاست های تعریف شده ای را تدوین و از طریق برگزاری سیمنارهای آنلاینی و حضوری، رابطه عمیق تر و نزدیک تری را با آنها در دستور کار قرار دهد.

در خاتمه ارزیابی شرکت کنندگان از این اجلاس یک روزه این بود که بحث ها در فضایی صمیمانه و رفیقانه پیش رفته و نقدهای سازنده شرکت کنندگان و امیدواری و آمادگی آنها برای گسترش فعالیت شورا و ایفای نقش فعال تر در راستای وظایف خطیری که شورای همکاری به عنوان بخشی از قطب چپ جامعه فراروی خود قرار داده است، با جدیت پیگیری شود.

شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست
۶ آوریل ۲۰۲۲
۱۷ فروردین ۱۴۰۱

امضاها: اتحاد فدائیان کمونیست، حزب کمونیست ایران، حزب کمونیست کارگری- حکمتیست، سازمان راه کارگر، سازمان فداِئیان (اقلیت) و هسته اقلیت.