ستون اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه
.
اعتصاب و راهپیمایی باشکوه کارگران کارخانه واگن پارس
اعتصاب و اعتراض کارگران واگن پارس اراک در ١٢ روز گذشته ادامه داشته است. روز سه شنبه بیش از ١٠٠٠ هزار نفر از کارگران شرکت واگن پارس دست از کار کشیدند و در محوطه شرکت تحصن کردند. تجمع و تحصن در محل شرکت، راهپیمائی از شرکت به سمت استانداری و تجمع در شهر از اشکال اعتراضی کارگران بوده است. شرکت واگن پارس اراک بیش از ۱۱۷۰ کارگر دارد. اعتراض کارگران به کاهش مبلغ اضافه کاری، تاخیر در پرداخت دستمزد، توهینهای مدیرعامل و مدیر کارخانه و نیز جابهجایی تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه با روزهای شنبه و یکشنبه به دلیل کمبود برق است. کارگران در تداوم اعتراض در راهپیمائی شان خواهان استعفای ملانژاد مدیر کارخانه و رسیدگی به خواسته های خود از جمله طبقه بندی مشاغل شدند.
اجتماع اعتراضی کارگران پارس جنوبی
کارگران پارس جنوبی در عسلویه در تجمع اعتراضی روز سه شنبه ۱۶ مرداد خواستار اجرای توافقات قبلی در زمینه مرخصی، طرح طبقه بندی مشاغل برای همه کارگران، تغییر شرایط تردد و دستمزد رانندگان استیجاری، اجرای طرح طبقه بندی برای رانندگان غیرمالک، اجرای بدون تبعیض ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی شدند.
اعتصاب و اجتماع سراسری پرستاران
پرستاران و کادر بهداشت و درمان در شهرهای شیراز، شهرستان سیرجان، کرج و بندرعباس در اعتراض به وضعیت نابسامان شغلی و قراردادهای غیر ایمن، دستمزدهای پائین و اجحاف و تبعیض در مزایای مزدی از جمله اضافه کاری، سو مدیریت برای رفع مشکلات جاری کادر درمان دست به اعتصاب و تجمع زدند. روز دوشنبه ۱۵ مرداد پرستاران شیراز دست به اعتصاب و ارائه استعفا نامه جمعی زدند. پرستاران شیراز از جمله به مبلغ ناچیز ساعتی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان برای اضافهکار، پرداخت نکردن مزایا و مبلغ ناچیز آن، فرمول تعرفه خدمات پرستاری و پرداخت نکردن شفاف و به موقع آن، اجرا نکردن ابلاغیه فوقالعاده خاص و عدم تأمین نیروی انسانی اجبار به اضافه کاری معترض هستند. پرستاران در اجتماعات شعارهای؛ “نه به اضافه کاری اجباری”، “پرستار داد بزن ـ حقتو فریاد بزن”، “اتحاد علیه فقر و فساد”، “پرستار میمیرد ـ ذلت نمیپذیرد” و “با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم” را سر دادند. پرستاران بیمارستانهای امام على، کوثر، مدنى، شریعتى در کرج دست به اعتصاب زدند و بخش ها به حالت نیمه تعطیل درآمد. در سیرجان نیز تجمع اعتراضی پرستاران و کادر بهداشت و درمان برگزار شد.
اعتصاب کامیون داران میدان میوه و تره بار اصفهان
روز سه شنبه ۱۶ مرداد، کامیون داران شهری میدان میوه و تره بار اصفهان چهارمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. کامیون داران در اعتراض به قطع سهمیه سوخت رانندگان دست به اعتصاب زدند.
اعتراض معلمان خرید خدمات مقابل ریاست جمهوری
معلمان خرید خدمات در شهرهای مختلف ایران به نداشتن امنیت شغلی، عدم تغییر وضعیت و قرارداد، تعدیل کادر آموزشی در چند شهرستان و مناطق استان تهران معترض هستند و سه شنبه ۱۶ مرداد در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
اجتماع سراسری بازنشستگان مخابرات
روز دوشنبه ۱۵ مرداد، بازنشستگان مخابرات در شهرهای رشت، تهران، ساری، خرم آباد، بیجار، تبریز، بندرعباس، همدان، ارومیه، مریوان، سنندج، اردبیل، کرمانشاه، زنجان، اصفهان، اهواز، تجمعات اعتراضی برگزار کردند. بازنشستگان مخابرات نسبت به عدم تحقق وعده های صنفی، عدم اجرای مفاد آئین نامه استخدامی مخابرات مصوب سال ۱۳۸۹ این شرکت و افزایش دسترسی آنها به خدمات بیمه های تکمیلی معترض هستند.
اجتماعات بازنشستگان صندوق های بازنشستگی
در روزهای یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه بازنشستگان صندوق های مختلف بازنشستگی در شهرهای تهران، اصفهان، اهواز، اردبیل، زنجان، کرمان، رشت، ساری، خرم آباد، بیجار، تبریز، بندرعباس، همدان، ارومیه، کرمانشاه، مریوان و سنندج، در تداوم اعتراضات هفتگی خود دست به تجمع و راهپیمایی زدند. روز یکشنبه ١٤ مرداد بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در شهرهای تهران، کرمانشاه، اهواز، شوش اجتماعات و اعتراضات هفتگی خود را برگزار کردند.
اعتصاب کارگران شهرداری سربندر
کارگران شهرداری سربندر در روز سه شنبه در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه خرداد و تیر و ۵ ماه بیمه معوق دست به اعتصاب زدند. این کارگران قرارداد موقت دارند.
ضرب و شتم زندانیان سیاسی اوین
روز سهشنبه ۱۶ مرداد زنانِ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین پس از اعلام خبر اعدام #رضا_رسائی تحصن اعتراضی برگزار کردند که این اقدام با یورش گاردِ زندان مواجه شد. یکی از نزدیکان زندانیان گفته است: “ماموران گارد به صف شده بودند و میگفتند همه را بزنید”. در جریان این حمله #نرگس_محمدی، دچار حمله قلبی شده است و آثار کبودی روی بدن وی بهجا مانده است. #پریوش_مسلمی، #سارینا_جهانی و #محبوبه_رضایی نیز در اثر ضربات سرکوبگران مجروح شدهاند. #مهناز_طراح، #سروناز_احمدی، #رعنا_کورکور و #نسرین_جوادی نیز دچار حملهی عصبی شدهاند.
حمایت از کارگران تعلیقی فولاد اهواز
کارفرمای فولاد ١٦ نفر از کارگران را تعلیق کرده است. روز سهشنبه ۱۶ مرداد بخشهائی از کارگران با عدم رفتن به رستوران پیام اعتراض خود به وضعیت همکاران تعلیقی و اوضاع مبهم شرکت به گوش مسئولین رساندند. کارگران بر اتحاد و ممانعت از ایجاد دودستگی و دفاع از بازگشت همکاران تعلیقی به کار تاکید کردند.
شکنجه کودکان کار توسط کارفرما در مریوان
در یک حادثه تکاندهنده، سه کودک کار در شهر مریوان به طرز فجیعی مورد آزار و شکنجه کارفرما قرار گرفتند. این کودکان که در یک کارگاه خیاطی مشغول به کار بودند، بخشهایی از بدنشان بر اثر شکنجه و سوزاندن با اتوی داغ توسط کارفرما به شدت آسیب دیده است. نهرو خالدی ۱۲ ساله، ریبین قادری و مانی دانش، سه کودکی هستند که گفته میشود به دست کارفرمای خود مورد آزار جسمی قرار گرفتهاند.
خودکشی یک کارگر فولاد خوزستان
منصور خلفی، کارگر پروژه تامین نیروی فولاد خوزستان، در روز ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ به زندگی خود پایان داد. منصور خلفی پیش از پایان دادن به زندگی خود با انتشار ویدئوئی گفته است که به دلیل نقض حقوق خود در محل کار و ناامیدی شدید تصمیم به این کار گرفته است. منصور خلفی به دلیل تبعیض، دیرکرد دریافت حقوق و پاسخگو نبودن مدیریت به درخواستهای کتبی و مکرر او برای تبدیل وضعیت پس از ۸ سال کار در این شرکت، به عنوان نیروی پروژه به زندگی خود پایان داد.
جانباختن یک کارگر پیمانکاری پارس جنوبی بر اثر گرما
بنا به خبر رسانه های رژیم، یکی از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در عسلویه حین انجام کار در اثر گرمازدگی جان خود را از دست داد. این کارگر ۴۹ ساله عصر دوشنبه ۱۵ مرداد در حال پاکسازی دودکش واحد بخار پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه بوده که بر اثر گرمای شدید و کاهش سطح هوشیاری از حال میرود و تلاش برای احیای او بینتیجه مانده است. بنا به اظهارات کارگران پارس جنوبی، “بارها اطلاعیهها و بخشنامههایی در مورد ضرورت کاهش ساعت کاری صادر شد اما شرکتهای پیمانکاری از اجرای آنها امتناع میورزند و همچنان کارگران را ۱۲ ساعت کامل سر کار نگه میدارند”.