مقالات

ستون اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

ستون اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه

فرانسه در آستانه اعتصاب
بنا به اخبار رهبران کارگری در فرانسه، روز ۲۱ نوامبر چنانچه دولت به خواست کارگران راه آهن تن ندهد، اتحادیه های کارگری وارد اعتصاب خواهند شد و اگر دولت در این مدت به خواستهای آنها جوابی ندهد اعتصاب نامحدود از ۱۲ دسامبر شروع خواهد شد. رهبری اتحادیه ها در تلاشند که واحدهای تولیدی بیشتری وارد اعتصاب شوند و دور یک استراتژی مشترک برای اعتصاب سراسری متقاعد شوند و در جواب دولت یک ضد حمله ای را سازمان دهیم. اعتصاب کارگران راه آهن اساسا برعلیه برنامه های اقتصادی دولت فرانسه و صاحبان شرکت ها میباشد که تصمیم گرفته اند بخش حمل و نقل راه آهن را بطور کلی از ۳۱ دسامبر ببندند و این بخش یعنی بخش حمل و نقل راه آهن را به بخش خصوصی واگذار کنند. همزمان اعتصاباتی در کارخانه های شیمیایی مانند میشلین برعلیه محدودیت و کاهش پرسنل آغاز شده است. دولت برای تصویب بودجه سال ۲۰۲۵ دارای مشکل جدی میباشد و از اکثریت ضعیفی برخوردار است. دولت در بودجه سال آینده می خواهد از بودجه بخش خدمات عمومی بکاهد. بطور مثال یکی از موارد جدال تعطیلات عمومی میباشد که دولت در پی کاهش آن است. کشاورزان هم در حال سازماندهی خود برعلیه “قرارداد مکرون – اروپای متحد” هستند و به نظر میرسد که بسرعت در حال آماده شدن باشند. بطور کلی جبهه های جدیدی برعلیه دولت مکرون در حال باز شدن است.

اعتراض بازنشستگان ۱۴۰۲ مقابل وزارت آموزش و پرورش
روز یکشنبه ۲۰ آبان در تهران، بازنشستگان ۱۴۰۲ مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران دست به تجمع زدند. ۷۵ هزار فرهنگی بازنشسته سال ۱۴۰۲ نسبت به وایرز نشدن ۶۰ درصد پاداش پایان خدمت خود اعتراض دارند. در این اعتراض که بصورت سراسری صورت گرفت، حدود هزار نفر از معلمان بازنشسته از سراسر کشور به تهران آمدند. بازنشستگان می گویند: “۴۰ درصد از پاداش پایان خدمت ما که معادل ۲۰۰ میلیون تومان است، در تابستان امسال واریز شد؛ اما ۶۰ درصد باقی‌مانده که حدود ۲۰۰ میلیون تومان می‌شود، هنوز پرداخت نشده است. وعده واریز این مبلغ در اوایل آبان ماه نیز عملی نشد”. نظر به اینکه هر روز ارزش ریال سقوط میکند، تأخیر در پرداخت پاداش‌ها، باعث بروز مشکلات اقتصادی در زندگی این بازنشستگان ‌شده است. در این اجتماع شعارهائی مانند؛ “وعده ها پوشالیه، دستهای ما خالیه”، “به مسئولین شیاد، نمی کنیم اعتماد”، “وعده زیاد شنیدیم، عدالتی ندیدیم” سر داده شد . وزارت آموزش و پرورش اما پاسخی به معترضان نداد و بازنشستگان پس از دریافت نکردن پاسخ به سمت نهاد ریاست جمهوری حرکت کردند. روز دوشنبه این بازنشستگان در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع گرفتند و این سازمان نیز پاسخی با بازنشستگان نداد. بازنشستگان در مسیر خود در متروی تهران نیز تظاهرات کردند و شعار دادند.

اجتماعات بازنشستگان در شوش و کرمانشاه و اصفهان
روز یکشنبه ۲۰ آبان، بازنشستگان فولاد در اصفهان تجمع کردند. در همین روز در شوش و هفت تپه، کارگران بازنشسته روبروی فرمانداری شوش در اعتراض به تورم، فقر، فساد و گرانی، اعتراض به غارت و دزدی، در اعتراض به دستمزدهای ناچیز و اعتراض به تبعیض و نابرابری، تجمع و اعتراض کردند. در این تجمع شعارهای؛ “فقط کف خیابون به دست میاد حقمون”، “پرستار زحمتکش حمایتت می کنیم”، “پرستار، بازنشسته، اتحاد اتحاد”، “کارگر، بازنشسته اتحاد اتحاد”، “برای رفع تبعیض، اتحاد اتحاد”، “گرانی تورم حاکم شده تو بازار” و “ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما” سر دادند. همینطور بازنشستگان در کرمانشاه، با برپائی تجمع اعتراضی پیگیر خواستهای برحق خود شدند و شعارهائی مانند؛ “دزدی، غارت، چپاول، به اسم همسانسازی”، “همسانسازی کجا بود، دروغ، تزویر، ریا بود”، “تامین اجتماعی از انحصار دولت آزاد باید گردد”، “درد ما درد شماست مردم بما ملحق شوید”، “معلم زندانی آزاد باید گردد”، “کارگر زندانی آزاد باید گردد” و “اسماعیل گرامی آزاد باید گردد” سر دادند.

اجتماع پرسنل آزمایشگاه و رادیولوژی قزوین
روز یکشنبه ۲۰ آبان، پرسنل آزمایشگاه و رادیولوژی بیمارستان ولایت قزوین برای پیگیری خواستهایشان دست به تجمع و اعتراض در محیط بیمارستان زدند.

اجتماعات پرستاران اعتصابی در فسا و یاسوج
روز دوشنبه ۲۱ آبان، کارمندان اورژانس ۱۱۵ در شهر فسا دست به تجمع اعتراضی زدند. در هفته گذشته بخشهای مختلف اورژانس فسا در اعتصاب بوده است و هر روز اجتماعات اعتراضی مقابل ورودی اورژانش برگزار شده است. کارمندان اورژانس ۱۱۵ در فسا، به مشکلات معیشتی، کم بودن حقوق و اضافه‌کار اجباری اعتراض دارند. در یاسوج روز سه شنبه ۲۲ آبان، پرسنل بیمارستان امام سجاد دست به تجمع اعتراضی مقابل بیمارستان زدند.

اجتماع گسترده معلولان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران
روز دوشنبه ۲۱ آبان، بخشی از افراد دارای معلولیت (جسمی- حرکتی، نابینا، ناشنوا) و خانواده‌های آنها با حضور در مقابل سازمان برنامه و بودجه، تجمع اعتراضی گسترده‌ای برگزار کردند. این گروه با شعارهایی خواستار اجرایی شدن کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان شدند؛ قانونی که از سال ۹۷ تاکنون به صورت کامل به اجرا نرسیده است. طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت موظف است به معلولان واجد شرایط، کمک‌هزینه معیشتی معادل حداقل دستمزد سالانه پرداخت کند. با این حال، دولت‌ها به کمک مجلس این قانون را به دلخواه تفسیر کرده و مبلغ ناچیز ۴۸۰ هزار تومان را به عنوان کمک‌هزینه ماهانه تعیین کرده‌اند؛ رقمی که به‌هیچ‌وجه پاسخگوی نیازهای معیشتی معلولان نیست.

اجتماعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات
روز دوشنبه ۲۱ آبان، در شهرهای ایلام، تبریز، سنندج، اصفهان، کرمانشاه، تهران و … اجتماعات بازنشستگان مخابرات دراعتراض به ستاد اجرایی و تعاون سپاه (مالکان شرکت مخابرات) برگزار شد. این اجتماعات هر هفته برگزار میشود.

اعتصاب و تجمع کارکنان پتروشیمی آبادان
روز دوشنبه ۲۱ آبان، کارکنان پتروشیمی آبادان اعتصاب کردند و دستجمعی با خروج از پالایشگاه مقابل فرمانداری تجمع کردند. در آغاز سال جاری مجمع عمومی سالیانه سهام‌داران ضمن اعلام بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، مجتمع پتروشیمی آبادان را ورشکسته اعلام کرده بود. این بدهی امروز به ۳۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است کارگران نگران وضعیت شغلی خود هستند.

تجمع اعتراضی مینی‌ بوس‌ داران کرمان
روز دوشنبه ۲۱ آبان، مینی بوس داران کرمان در اعتراض به همسان‌سازی کارت‌های سوخت، مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند. معترضان میگویند سهمیه‌های تخصیص‌یافته با نیاز واقعی آن‌ها همخوانی ندارد.

اعتصاب و اجتماع کارگران ارکان ثالث و پالایشگاه ها
روز سه شنبه ۲۲ آبان، کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه های؛ سوم، پنجم، هفتم، نهم، دهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی برای پیگیری خواستهای خود دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی زدند.

اعتراض و تحصن در دانشگاه ها علیه قتل یک دانشجو
روز سه شنبه ۲۲ آبان، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر طوسی در پی درگذشت یک دانشجو بر اثر اهمال ‌کاری مسئولین خوابگاه، دست به تجمع و اعتراض زدند. دانشجویان پردیس رضایی‌نژاد تحصن و دانشجویان پردیس سیدخندان نیز در واکنش مشابهی دست به تحصن و اعتراض زدند. امیرمهدی چگینی دانشجو کارشناسی رشته شیمی کاربردی ورودی ۱۴۰۳ دانشگاه خواجه نصیر پس از سقوط در خوابگاه پسرانه دانش ۱ به دلیل ضربه مغزی و خونریزی شدید در پی تأخیر اورژانس پس از چند عمل ناموفق در شب گذشته، صبح روز سه‌شنبه ۲۲ آبان جان خود را از دست داد. دانشچویان حراست را مسئول مرگ این دانشجو میدانند.

اجتماع اعتراضی مردم در بیدخون
روز سه شنبه ۲۲ آبان، مردم بیدخون در شهرستان عسلویه، در اعتراض به ساخت تصفیه خانه فاضلاب صنعتی در جوار این شهر، در محل ساخت تصفیه خانه فاضلاب صنعتی که‌ در ورودی شهر است اعتراض کردند. مردم میگویند “بیدخون آلوده است، آلوده ترش نکنید”!

یاسوج، قتل یک پزشک؛ مسعود داوودی
یک پزشک بنام مسهود داوودی شامگاه دوشنبه بیست‌ویکم آبان در مقابل خانه‌اش با ضرب گلوله به قتل میرسد. روز دوشنبه ۲۲ آبان در مراسم تشییع مسعود داوودی، پزشک و متخصص قلب و عروق، مردم یاسوج وسیعا شرکت کردند. همینطور روز سه شنبه ۲۲ آبان، تعدادی از پزشکان در یاسوج در اعتراض به قتل پزشکان اجتماع اعتراضی برگزار کردند.

تجمع مال باختگان توسط دو شرکت ریگان خودرو و شهر خودرو
روز سه شنبه در تهران، بخشهائی از مردم مال باخته مقابل مجتمع قضایی ویژه جرایم اقتصادی تهران تجمع کردند. این افراد توسط شرکت “ریگان خودرو” و “شهر خودرو” اموالشان بالا کشیده شده است و با گذشت دو سال از صدور حکم دیوان عالی کشور، هنوز به حقوق خود نرسیده‌اند. این افراد در سال ۱۳۹۷ با پرداخت مبالغی بین ۳۳۰ تا ۴۶۰ میلیون تومان، از این دو شرکت خودرو خریداری کرده بودند و قرار بود که پس از شش ماه خودروهای خود را دریافت کنند. پس از گذشت شش سال و با وجود پرداخت مبالغ بیشتر، نه‌تنها هنوز هیچ خودرویی به آن‌ها تحویل داده نشده است، بلکه حتی به اصل پول خود نیز نرسیده‌اند.

هزینه فیلترینگ سالی یک‌ میلیارد دلار است
علی ربیعی بازجوی سابق، سخنگوی دولت روحانی و دستیار کنونی پزشکیان در امور اجتماعی، اعلام کرد که برای سانسور مردم و شبکه های مجازی، جمهوری اسلامی سالانه یک میلیارد دلار هزینه میکند. او از صرف هزینه زیاد و بی تاثیری آن سخن گفت!