مقالات

اعتراضات کارگران، بازنشستگان و دیگر مبارزات اجتماعی تهیه و تنظیم: حیات الماسی – اوین رضایی

اعتراضات کارگران، بازنشستگان و دیگر مبارزات اجتماعی

تهیه و تنظیم: حیات الماسی – اوین رضایی

روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت

– کارگران پیمانکاری شرکت ثمین پتروشیمی سلمان فارسی ماهشهر روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت به دلیل بی‌توجهی مدیران به خواسته‌هایشان و عدم افزایش حقوق و مزایا با وجود گرانی شدید کالاها، کرایه‌ها و هزینه‌های درمانی، دست به اعتراض زدند.

این کارگرن ضمن اعلام اینکه با وجود کار در شرایط سخت و گرمای شدید ماهشهر، از ابتدای سال هیچ افزایش دستمزدی نداشته‌اند و خواسته‌های مکررشان از سوی مدیران و مسئولان نادیده گرفته شده، خواستار افزایش فوری حقوق، حذف پیمانکاران، بهبود شرایط معیشتی، و توجه به محیط‌های کاری ناایمن هستند؛ مطالباتی که در میان کارگران بخش نفت نیز گسترده است.

– در همین روز بازنشستگان صنعت نفت در امانیه اهواز در مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی تجمع کردند.

بازنشستگان به عدم پرداخت همسان سازی حقوقها، محدودیت سقف بازنشستگی، عدم تناسب حقوق با خط فقر و تداوم تورم افسار گسیخته و همچنین طرح ادغام صندوق بازنشستگی نفت با صندوقهای ورشکسته در مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگان تجمع اعتراض برگزار کردند

– سه شنبه های هر هفته بازنشستگانِ تأمین اجتماعی، مخابرات، کشوری وفرهنگیان در اعتراض به بی توجهی مقامات حکومتی در مقابل سازمان تأمین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی دست به تجمع اعتراضی می زنند.آنها در این تجمعات با فریادهایی همچون بیت المال و خزانه، جولانگاه دزدانه مقامات مسئول را به دزدی و اختلاس محکوم می کنند.

رانت، فساد و ستم بر طبقه کارگر در جمهوری اسلامی بی حدو مرز شده است

براساس گزارش‌های فضای مجازی، حدود ۱۲۰۰ کارگر قرق‌بان حفاظت از جنگل‌های استان مازندران از فروردین ماه سال جاری حقوقی دریافت نکرده‌اند. با وجود وعده‌های مسئولان برای واریز معوقات، هنوز هیچ مبلغی به حساب این کارگران واریز نشده و آن‌ها از زمان نوروز با مشکلات شدید معیشتی مواجه شده‌اند، که باعث نارضایتی گسترده میان کارگران شده است.

بنا بر اظهار کارگران، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری زیر بار افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران نمی‌رود و قرار است با کارگران قرق‌بان بر اساس مصوبه مزدی سال ۱۴۰۳ قرار داد جدید منعقدکند

بی کفایتی حکوت انقدر وسیع شده که در هر گوشه جامعه می توان آن را مشاهده کرد.

با آغاز سال ١٤٠٤ جیره بندی برق آغاز شده و تاکنون ضررهای هنگفتی به کسب و کار و زندگی روزمره مردم زده است.

قطعی مکرر برق باعث خرابی خمیرهایی شده که قرار بوده به نان تبدیل شود. ریاضتی که نانواها کشیدند آنها را به خیابان آورد.

– طی هفته های گذشته و روزهای اخیر در دهها شهر نانواها نسبت به بی برنامگی در زمان و ساعت اعمال خاموشی، گرانی بی‌ضابطه‌ی مواد اولیه، افزاش ضایعات و کاهش سهمیه آرد، کارکرد سامانه «نانینو»و هزینه های سنگین با درآمد پایین و بی‌توجهی کامل مسئولان، دست به اعتصاب و تجمع سراسری زدند.،

تجمع و مسدود کردن خیابان در شهرک صنعتی شیراز

۳۰ اردیبهشت کارگران و صنعتگران در شهرک صنعتی شیراز بخاطر قطعی برق دو روزه در روزهای سی و یکم اردیبهشت خیابان های شهرک صنعتی را مسدود کردند

بحران برق قیمت سیمان را دو برابر کرد

با تعطیلی کارخانه های سیمان و کاهش تولید سیمان بدلیل قطعی فلج کننده برق و ابلاغیه جدید بورس، بهای سیمان از یک ماه گذشته تاکنون دو برابر شده و از پاکتی ۱۱۵ هزار تومان به ۲۳۰ هزار تومان رسیده است.

قطعی مکرر برق خسارت دیگر به باور آورد

وحید سراوند، رئیس کارگروه انجمن صنفی کارفرمای سی ان جی و صنایع وابسته استان تهران می گوید: قطع برق و عدم پرداخت مطالبات باعث اختلال در فعالیت جایگاه‌داران شده است

چنانچه این روند ادامه پیدا کند خاموشی جایگاه‌ها به‌زودی قطعی خواهد شد و خسارت آن نه‌تنها دامنگیر این صنف، بلکه گریبانگیر اقتصاد و سلامت جامعه می شود

تهران

سی ام اردیبهشت ماه نیز شماری از کارکنان شاغل در دفاتر سهام عدالت به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود، مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واقع در خیابان آزادی تهران تجمع کردند.

رد سومین درخواست اعاده دادرسی مهدی حسنی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام

شعبه ۲۹ دیوان عالی رژیم اسلامی برای سومین بار درخواست اعاده دادرسی مهدی حسنی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، را رد کرد.

امین عادل، وکیل دادگستری، اعلام کرد که این تصمیم بدون بررسی پرونده اصلی و بدون اجازه مطالعه پرونده به وکیل مدافع اتخاذ شده است.

مهدی حسنی، ۴۸ ساله، در شهریور ۱۴۰۳ توسط شعبه ۲۶ دادگاه تهران به ریاست ایمان افشاری، در دادگاهی چند دقیقه‌ای و بدون امکان دفاع، به اتهامات سنگین «بغی، محاربه، افساد فی‌الارض، عضویت در سازمان مجاهدین خلق، جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم شد.

این زندانی سیاسی از زمان بازداشت در شهریور ۱۴۰۱ در شرایط ناعادلانه‌ای محاکمه و از حقوق اولیه خود محروم بوده است.

سنندج؛ تبرئه فعالان کارگری و محیط زیستی از اتهامات امنیتی

در پی برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده چند تن از فعالان شناخته‌شده کارگری و محیط زیستی در سنندج، شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر با صدور حکمی، تمامی متهمان را از اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» تبرئه کرد.

در این پرونده، اقبال شبانی، سید خالد حسینی، فرشید عبدالهی، فردین میرکی و شیث امانی ، به همراه جمال اسدی و سوسن رازانی از فعالان محیط زیستی، به دلیل حضور در تجمعاتی که در آن از نمادهایی همچون پرچم سرخ، ستاره سرخ و سرودهایی نظیر انترناسیونال و دیگر سرودهای متعلق به جریان‌های چپ استفاده شده بود، با اتهامات امنیتی مواجه شده بودند.

بازداشت خشونت آمیز در بلوچستان

رضوان تراز، نوجوانی ۱۷ ساله از شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان، اخیراً توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. طبق گزارش‌های محلی، این بازداشت با برخورد خشونت ‌آمیز نیروهای اطلاعاتی صورت گرفته و هیچ‌گونه حکم قضایی رسمی به خانواده یا اطرافیان او ارائه نشده است.

رضوان پس از بازداشت، به مکان نامعلومی منتقل شده و از وضعیت جسمی و روانی او خبری در دست نیست. این اقدام نگرانی‌های جدی را در میان خانواده، فعالان اجتماعی و جامعه ایجاد کرده است؛ به‌ویژه در شرایطی که پیش از این نیز موارد مشابهی از بازداشت‌های خودسرانه، به‌ویژه در مناطق بلوچستان، گزارش شده بود.

ادامه این روند، که در آن نوجوانان و شهروندان بدون شفافیت قانونی و با اعمال خشونت بازداشت می‌شوند، نقض آشکار حقوق انسانی تلقی می‌شود و لازم است با گسترش اعتراضات فشار بیشتر بر سران رژیم اسلامی و نهادهای امنیتی برای پاسخگویی را افزایش داده..

تأیید حکم دو سال زندان برای آرمان شادی‌وند در دادگاه تجدیدنظر ایلام

حکم دو سال زندان برای آرمان شادی‌وند، خواننده، آهنگساز و فعال محیط زیست اهل دره‌شهر، توسط شعبه ۹ دادگاه فرمایشی تجدیدنظر استان ایلام عیناً تأیید و در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به وی ابلاغ شد.

شادی‌وند پیش‌تر به دلیل فعالیت‌های هنری و محیط‌ زیستی بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده بود. اتهامات واردشده به او «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» اعلام شده‌اند. این حکم با واکنش‌های انتقادی از سوی فعالان حقوق بشر و جامعه هنری روبه‌رو شده و به‌عنوان نمادی از فشار فزاینده بر آزادی بیان و فعالیت‌های مدنی تلقی می‌شود.

تهدید تلفنی یک مامور حکومتی با محمد رضا مرادبهروزی، زندانی سیاسی کە با پابند الکترونیکی بیرون از زندان است.

در تماس تلفنی یک مامور حکومتی با محمدرضا مراد بهروزی زندانی سیاسی‌؛ که این روزها دوران محکومیت ناعادلانه خود را با پابند الکترونیکی می‌گذراند. مامور با لحن پرخاشگرانه و تندی به او می‌گوید که چرا از محدوده هزار متری تعریف شده اطراف منزلش خارج شده است و پاسخ می‌شنود که برای کار رفته بوده است.

مامور در ادامه به او می‌گوید می‌دانی زندانی یعنی چه و جواب می‌شنود که تو می‌دانی ماهی ده میلیون اجاره خانه دادن یعنی چه؟

رژیم اسلامی با اعدام گوران قادری مرتکب جنایتی دیگر شد!

حکم اعدام گوران قادری، متهم به قتل شلیر رسولی، صبح روز ٣٠ اردیبهشت در زندان مرکزی سنندج اجرا شد. گوران قادری، اهل مریوان، به اتهام قتل عمد شلیر رسولی در شهریور ۱۴۰۱ بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. این حکم پس از تأیید دیوان عالی رژیم اسلامی و درخواست قصاص از سوی خانواده شلیر رسولی به اجرا درآمد.

گوران قادری در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ در جریان تلاش برای تجاوز به شلیر رسولی، او را با حیلە بە طبقه دوم ساختمان خود میبرد، شلیر رسولی نمیخواهد تن بە تجاوز دهد در تلاش برای فرار به پایین پرت میشود که منجر به مرگ وی شد است.

قوانین رژیم اسلامی ناقض اصلی حقوق زنان و با اشاعە فرهنگ مرد سالاری، ناموسپرستی و ضعیف معرفی کردن زنان، مشوق اصلی تجاوز بە زنان است. شلیر رسولی و گوران قادری هردو قربانیان سیاستهای تبعیض آمیز نقض حقوق زن در قوانین رژیم اسلامی بودەاند!