55اطلاعيه پاياني کنگره سوم حزب کمونيست کارگري – حکمتيست
ڪنگره سوم حزب حڪمتيست در روزهای ٧ ٬ ٨ و ٩ مارس برابر با ١٧، ١٨ و ١٩ اسفند٬ با شرڪت نمايندگان تشڪيلايهای مختلف حزب برگزار شد و با موفقيت به پايان رسيد. در کنگره سوم حزب علاوه بر نمايندگان، هيئتی از حزب کمونيست کارگری عراق و همچنين تعدادی ميهمان که به کنگره دعوت شده بودند شرکت داشتند.
کنگره سوم طی ٣ روز کار فشرده مهمترين مسائلی ڪه در مقابل مردم ايران٬ طبقه ڪارگر و ڪمونيستها قرار گرفته است را مورد بحٽ و بررسی قرار داد و به وظايف حياتی ڪمونيسم در اين جامعه و حزب حڪمتيست و به مهمترين مولفه های تغيير اوضاع به نفع ڪارگر و مردم محروم پرداخت. از دل مباحثات بسيار پرشوری ڪه در اين ڪنگره ميان نمايندگان و شرڪت ڪنندگان صورت گرفت٬ تصميمات مهمی اتخاذ شد و نتايج پراتيڪی جدی در دستور حزب قرار گرفت.
کنگره با سرود انترناسيونال و يک دقيقه سکوت به ياد جانباختگان راه آزادی و سوسياليسم کار خود را آغاز کرد. سپس خالد حاج محمدی دبير هيئت نظارت بر انتخابات نمايندگان ڪنگره، گزارش انتخابات را تقديم ڪنگره ڪرد. در خاتمه اين بحث کنگره به اتفاق آرا اعتبارنامه نمايندگان منتخب و رسميت کنگره را تصويب کرد. ڪنگره بعد از تصويب آيين نامه ڪنگره و تعيين هيئت رئيسه٬ دستورات زير را به اتفاق آرا به تصويب رساند:
- گزارش
- اوضاع سياسی ايران و اولويتهای حزب حڪمتيست
- ارزيابی از وضعيت جنبش کمونيستی در ايران
- طبقه ڪارگر و مبارزه اقتصادی در ایران
- برخورد کمونيستی به بحران اقتصادی جهان
- اولويتهای حزب در ايران
- اولويتهای حزب در ڪردستان
- قرارها و قطعنامه ها
- انتخابات
ڪنگره با سخنرانی افتتاحيه فاتح شيخ رئيس دفتر سياسی آغاز شد و با سخنرانی ڪورش مدرسی دبير ڪميته مرڪزی ادامه يافت. سپس سامان ڪريم از طرف حزب ڪمونيست ڪارگری عراق پيام رهبری حزب ڪمونيست ڪارگری عراق را به اطلاع حاضرين رساند. به دنبال پيامهای رسيده ازحزب ڪمونيست ڪارگری ڪردستان٬ سمير عادل رئيس ڪنگره آزادی عراق و جمعی از اعضا و دوستداران حزب از ڪانادا قرائت شد.
در بخش گزارش خالد حاج محمدی دبير اجرايی حزب گزارشی عمومی از فعاليتهای حزب در فاصله ڪنگره دوم تا ڪنگره سوم حزب را تقديم ڪنگره ڪرد. بدنبال سوالاتی از جانب حاضرين در رابطه با فعاليتهای مختلف ڪميته های حزبی طرح شد و سپس دبيران ڪميته های ڪردستان٬ سازمانده٬ خارج٬ مالی و … به سوالات طرح شده جواب و نڪات لازم را در عرصه ڪار خود توضيح دادند. سپس نمايندگان از زوايای مختلف به بحث و اظهار نظر در مورد فعاليت های حزب پرداختند. در اين بخش به مهمترين عرصه های فعاليت حزب٬ مصافهايی ڪه حزب حڪمتيست با آن روبرو بوده و موانع و مشڪلات٬ پيشرويها و موقعيت ڪنونی حزب اشاره شد.
مبحث اوضاع سياسی ايران و اولويتهای حزب حڪمتيست به شڪل پانل ارائه شد. در اين بحث رفقا ثريا شهابی٬ حسين مرادبيگی و بهرام مدرسی هر یک از زاویه نظر خود به مهمترين مولفه های اوضاع سياسی و مهمترين اولويتهای حزب پرداختند. بدنبال نمايندگان با دخالت فعال خود در اين مبحث شرڪت و نڪات و ملاحظات خود را بيان ڪردند. در اين بحث به تحولات جدی ای ڪه در جريان است٬ به موقعيت جمهوری اسلامی٬ بحران اقتصادی و تاثيرات آن بر زندگی مردم٬ توازن قوا ميان مردم و جمهوری اسلامی٬ صفبندی اپوزيسيون جمهوری اسلامی٬ جنبش آزاديخواهانه و موقعيت آن و مهمترين اولويتهای حزب حڪمتيست پرداخته شد.
معرف بحث ارزيابی از وضعيت جنبش کمونيستی در ايران٬ ڪورش مدرسی بود. در اين بحث نيز ابتدا معرف به موقعيت این جنبش٬ گرايشات مختلف در آن از ڪمونيسم بورژوایی تا ڪارگری٬ به گرايش ضدرژيمی و پوپوليستی در اين جنبش٬ به درڪهای مختلف از سرنگونی جمهوری اسلامی و جايگاه نقد مارڪسيستی به نظام سرمايه داری در ميان اين طيف و همچنين به اهميت داشتن چنين نقدی به تمام وجوه اين نظام و آلترناتيو ڪمونيستی٬ به موانع ذهنی طبقه ڪارگر و اهميت چفت شدن ڪمونيسم مارڪسی به پايه اجتماعی خود پرداخت. اين بحث با دخالت بسيار فعال شرڪت ڪنندگان و در فضايی بسيار جدی به وضعيت ڪنونی اين جنبش و گرهگاههایش و موانع اصلی ای ڪه ڪمونيسم طبقه ڪارگر بايد از سر راه خود بردارد و پيش برود پرداختند.
کنگره در دستور بعدی خود به مبحث طبقه ڪارگر و مبارزه اقتصادی در ایران پرداخت ڪه به صورت پانل توسط رفقا مظفر محمدی٬ رحمان حسين زاده٬ بهرام مدرسی و اسد گلچينی ارائه شد. بدنبال ارائه بحث شرڪت ڪنندگان در ڪنگره به مهمترين نڪات مورد نظر خود پرداختند. در اين بحث نيز به مهمترين مسائل در مورد موقعيت ڪنونی طبقه ڪارگر٬ مبارزات و مسائل آن٬ مصافهای آن با جمهوری اسلامی٬ موانع عروج طبقه ڪارگر٬ موقعيت اقتصادی و مبارزات مطالباتی آن٬ موقعيت گرايش سوسياليستی در ميان طبقه ڪارگر و نقش و جايگاه حزب ما و مهمترين وظايفی ڪه بر دوش ڪمونيستها و رهبران ڪمونيست طبقه ڪارگر و حزب حڪمتيست خواهد افتاد٬ پرداخته شد.
کنگره به دليل تنگی وقت ترجیح داد از میان مباحث برخورد کمونيستی به بحران اقتصادی جهان و اولویتهای حزب در ایران و کردستان به دو مبحث اخیر بپردازد. بحث اولويتهای حزب در ايران توسط بهرام مدرسی دبير ڪميته سازمانده ارائه شد. در اين بحث به موقعيت ڪنونی حزب٬ سازمان حزب در ايران٬ نقش و تاثير ما در جنبشهای اعتراضی و اجتماعی و مهمترين وظايفی ڪه بر دوش حزب است پرداخت. در اين بحث نيز نمايندگان ڪنگره ضمن طرح سوالاتی در مورد فعاليتهای حزب ما و تشڪيلات حزب در ايران٬ نڪات مهمی را در مورد فعاليتهای حزب و نقشه آتی ڪار ما ارائه دادند.
اسد گلچينی دبير ڪميته ڪردستان بحث اولويتهای حزب در ڪردستان را تقديم ڪنگره ڪرد. دبير ڪميته ڪردستان ضمن اشاره به فعاليتهای تا ڪنونی حزب٬ به موقعیت تشڪيلات ڪردستان٬ سازمان حزب در ڪردستان٬ گارد آزادی و وضعيت ڪنونی آن٬ موقعيت جريانات ناسيوناليستی در ڪردستان و وظايف اصلی ای ڪه بايد در دستور تشڪيلات ڪردستان قرار بگيرد پرداخت. شرڪت ڪنندگان در ڪنگره از زوايای مختلفی نڪات و ملاحظات مهمی را به اطلاع ڪنگره رساندند.
ڪنگره رسيدگی به قرار و قطعنامه ها را به رهبری آتی حزب سپرد. در انتخابات ڪميته مرڪزی ٤١ نفر به عنوان اعضا اصلی و ۷ نفر بعنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند. اعضاي کميته مرکزی منتخب کنگره سوم عبارتند از: آذر مدرسی، اسد گلچينی، اسعد ڪوشا٬ اسماعيل ويسی، اعظم کم گويان، امان کفا، برهان ديوارگر، بهرام مدرسی٬ بهروز مدرسی، پری زارع٬ ثريا شهابی، حسين مرادبيگی، جمال ڪمانگر٬ خالد حاج محمدی، رحمان حسين زاده، رحمت فاتحی، رسول بناوند، رزا رامش، رضا دانش٬ ريبوار احمد، ژيلا آوانسيان٬ سلام زيجی، سعيد آرمان، سيوان رضايی، صالح سرداری، عبدالله دارابی، علی عبدالی، فاتح شيخ، فواد عبداللهی، کورش مدرسی، لادن داور، محمد فتاحی، محمد راستی، محمد جعفری، مصطفی اسد پور، مظفرمحمدی، ملکه عزتی٬ ناصر مرادی٬ ندا شڪيبا٬ نظيره معماری و همايون گدازگر. اعضاء علي البدل کمیته مرکزی رفقا ابراهيم باتمانی، ديانا نامی٬ سوسن هجرت٬ گلباغ سليمی٬ مصطفی يونسی٬ نادر استاد و هلاله طاهری هستند.
کنگره سوم حزب حکمتيست با سخنرانی اختتاميه فاتح شيخ و بدنبال آن با سرود انترناسيونال در ميان شور وشوق نمايندگان با موفقيت به کار خود پايان داد.
پس از پايان کنگره، پلنوم ١٣کميته مرکزی با شرکت اکثريت اعضا برگزار شد. در اين پلنوم بحث ڪوتاهی در مورد آرايش رهبری حزب صورت گرفت و ڪميته مرڪزی به اتفاق آرا آرايش فعلی رهبری حزب را مجددا تایید کرد. سپس کميته مرکزی به اتفاق آراء کورش مدرسی را بعنوان دبير کميته مرکزی و ١٥ نفر را بعنوان دفتر سياسی انتخاب کرد که عبارتند از: آذر مدرسی، اسد گلچينی، اعظم ڪم گويان٬ امان کفا، بهرام مدرسی، ثريا شهابی٬ جمال ڪمانگر٬ حسين مرادبيگی، خالد حاج محمدی، رحمان حسين زاده، صالح سرداری٬ عبدالله دارابی، فاتح شيخ، مظفر محمدی و محمد فتاحی. جلسه دفتر سياسی پس از پلنوم کميته مرکزی، با شرکت اکثريت اعضاء دفتر سياسی به اتفاق آراء فاتح شيخ را بعنوان رئيس دفتر سياسی و خالد حاج محمدی را بعنوان دبير اجرايی حزب و معاون رئيس دفتر سياسی انتخاب کرد.
لازم به توضيح است ڪه روز جمعه ٦ مارس برابر با ١٦ اسفند٬ روز قبل از ڪنگره، پلنوم دوازدهم ڪميته مرڪزی با شرڪت اڪثريت اعضا و علی البدلها برگزار شد. در اين پلنوم٬ در مورد جوانب مختلف تجربه آرایش جدید رهبری و مباحث در دستور ڪنگره بحث و مشورت شد.
همچنين روز يڪشنبه بعد از اتمام اجلاس رسمی ڪنگره به مناسبت ٨ مارس روز جهانی زن مراسمی با شرڪت نمايندگان و مهمانان ڪنگره برگزار شد.
کنگره سوم حزب حکمتيست بعد از سه روز کار فشرده، در ميان شور و شوق حضار و در فضای بسيار جدی حاصل از جدلهای مهم، بحثهای داغ و راهگشا و روشن بر سر مصافهايی که کمونيستها و حزب حکمتيست در پيش رو دارند٬ با موفقيت به پايان رسید.
حزب کمونيست کارگری – حکمتيست
٢٢ اسفند ١٣٨٧- ١٢ مارس ٢٠٠٨