مقالات

گزارشات هفتە گذشتە مبارزات کارگری و جنبشهای اجتماعی تهیە و تنظیم: سپیدە امیرعسگری و آرش کلهر

راە و ترابری مانند میدان جنگ بە قتلگاە مردم جامعە ایران تبدیل شدە است!
تنها فرو ریزی برج متروپل نیست کە از نتیجە فساد سیستماتیک سران رژیم اسلام بە قتلگاە شمار زیادی از مردم تبدیل شد.
هنوز جامعە ما از شوک ناشی از فروریختن ساختمان #متروپل_آبادان کە دەهها انسان جان عزیزشان را از دست دادند نگذشتە بود، صبح روز پنجشنبە ۱۸ خرداد قطار مسافربری مشهد – یزد به دلیل بی مسئولتی، فساد و عدم برنامە ریزی و کیفیت راە و ترابری با برخورد یک دستگاه بیل مکانیکی از خط خارج شد و تعدادی از مسافرین قربانی سیستم سودجوی، تبهکاری و فساد رژیم اسلامی شدند و ده ها خانوادە و بستگان در غم و اندوە از دست دادن عزیزانشان فرو رفتند. بر اساس گزارشات رسیدە در این حادثه تا کنون 21 انسان بی دفاع جان خود را از دست دادند و حدود 100 نفر دیگر نیز بشدت زخمی و مصدوم شدەاند که در بین مجروحان جراحات شدید مشاهده شده و حال بسیاری از آنها وخیم گزارش شده است.
ما در برنامه جامعه و کارگران ضمن تسلیت و ابرازهمدردی با خانواده، بستگان و دوستان و آشنایان جانباختگان، اعلام میکنیم، سیستم سودجویانە، فساد و تبهکاری رژیم اسلامی عامل اصلی تصادفات در راە و ترابری است کە هر روزە دهها انسان بی دفاع قربانی میشوند. ما بر این باور هستیم تنها راە انتقام از دست رفتن عزیزانمان بزیر کشیدن کلیت رژیم جنایتکار اسلامی است!
بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و فراخوانتجمع اعتراض به عدم اجرای همسان‌سازی، رتبه‌بندی، بازداشت‌های غیر قانونی فعالان صنفی و سناریوسازی‌های صدا و سیما
همکاران گران‌قدر، مردم شریف ایران!
بیش از دو دهه است که معلمان ایران و نمایندگان آن‌ها در تشکل‌های صنفی، در چهارچوب قوانین موضوعه کشور به روش‌های مختلف _همواره مصرانه و صریح_ مطالبات خود را پیگیری کرده‌اند؛ مطالباتی که علاوه بر کرامت و معیشت فرهنگیان، کرامت و حقوق بدیهی دانش‌آموزان و فرزندان این مرز و بوم، منجمله امکانات آموزشی رایگان، کیفی و مطابق با استانداردهای روز را نیز شامل می‌شود.
جای تاسف است که در تمام این سال‌ها، مسئولانِ امر، همواره و در هرحرکت قانونی، مشروع و حق‌طلبانه‌ی فرهنگیان، آن روش‌های قانونی را نادرست تلقی کرده و در هر کدام از این کنش‌ها، چند نفر از معلمان را بازداشت کرده‌اند.
ما بارها از مسئولان خواسته‌ایم که با نبستنِ راهِ گفتگو ومذاکره، حرف‌های ما را بشنوند و درصدد رفع معضلات برآیند. ما در تمامی جلسات، معضلات و کمبود‌ها را مشخص کرده و راه حل‌های عملی ارائه کرده‌ایم، با این‌که در بادی امر، سخنان‌مان را پذیرفته‌اند، امّا هیچ‌گاه به قول‌های خود عمل نکرده‌اند.

برای شنیده‌شدن مطالبات‌مان، طومارها و نامه‌ها نوشته و تحویل داده‌ایم و نهایتاً و علی‌رغم میل باطنی مجبور به برگزاری تجمعات اعتراضیِ قانونی شده‌ایم تا شاید به خواب رفتگان صدای ما را بشنوند.
در سال ۱۴۰۰، اعتراضات سراسری معلمان در ۲۰۰ شهر برگزار شد و خواسته‌های قانونی فرهنگیان صریحاً و به بانگ بلند اعلام گردید. این تجمعات، مدنی، مسالمت‌آمیز و مبتنی بر اصل ۲۷ قانون اساسی، با این‌که دستاورد بزرگی برای معلمان و کلیت جنبش مطالباتی کشور محسوب شده و در تاریخ مبارزات صنفی و مدنی به یادگار خواهد ماند، هیچ‌گاه پاسخ مناسب دریافت نکرد. تجمعاتی که فارغ از نتایج ملموس مادی، روحیه کرامت و اعتبار و شکوه حق‌خواهی و عدالت‌طلبی را در پیکره‌ی جامعه تقویت کرد.
عظمت و شکوه تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور نمی‌توانست از دید هیچ ناظری مغفول بماند، امّا مسئولان در دولت و مجلس، این‌بار نیز طوری رفتار کردند که انگار صدای ما را نشنیده‌اند.
نکته‌ی قابل تامل این‌جاست که مسئولان در ادوار مختلف_با تفاوت در گرایش و سلایق سیاسی و مدیریتی شان_ در یک مورد اتفاق‌ِ نظر داشتند و آن هم در شیوه (پاسخ‌نگویی) آنان بود. آن‌ها، به‌اتفاق با خواسته‌های قانونیِ ما با یک روشِ واحد برخورد کردند:
“سرکوب و بازداشت فعالان صنفی معلمان و پرونده‌سازی، و اخیراً سناریوسازی علیه بهترین معلمان ایران”.
طُرفه این‌که به‌خوبی می‌دانند، سرکوب و بازداشت هیچ حاصلی جز تخریب آخرین بقایای دیوارهای اعتماد به مسئولان نداشته و اتفاقاً اراده‌ی معلمان را برای مطالبه‌ی خواسته‌های برحق‌ تقویت کرده‌است.
در چند ماه گذشته و در پی برگزاری تجمعات سراسری معلمان، اتهام‌زنی و سناریوسازی امنیتی علیه فعالان صنفی معلمان و کارگران، به‌عنوان آخرین حربه برای تقابل با اعتراضات و مطالبات صنفی، به مجموعه‌ی روش‌های سرکوب افزوده شده‌است.
همگان می‌دانند که این روش‌ها، هیچ‌گاه افکار عمومی را قانع نکرده و به مصداقِ قول مولاناً “از قضا سرکنگبین صفرا فزود” نگاه جامعه را نسبت به سناریوسازان منفی‌تر کرده‌است، هم‌چنین این‌نکته را به ذهن تداعی نموده که مگر پیش‌تر، توانسته‌اند از این روش‌های نخ‌نما‌شده، سودی ببرند!؟
از سوی دیگر، خواسته‌ی معلمان تلاشگر و فرهیخته‌ی این خاک عزیز، فضیلت ِ دانش، زیستن با کرامت، معیشت و رفاه همگانی است، یقیناً این خواسته‌ها با مُسکن‌های کم اثر و موقت قابل حل نیستند و یا با حمله‌هایی از جنس سرکوب و سناریوسازی، فراموش شدنی نیستند و مترفع نخواهند شد.
ساختارهای ناکارآمد اجرایی و سازمانی که برای خوش‌خدمتی به بالادستی‌ها و ارباب قدرت و ثروت، تلاش می‌کنند که مطالبه‌گری کانون‌ها و انجمن‌های صنفی معلمان را به جریانی‌های سیاسی داخلی و خارجی نسبت دهند، تنها و تنها یک پیام را به جامعه منتقل می‌کنند:
“درماندگی و ناکارآمدی ساختار اجرایی و مدیریتی کشور برای پاسخ به خواسته‌های قانونی معلمان! از جمله اصل سی‌ام قانون اساسی، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و اجرای قانون رتبه‌بندی” و…
لازم است با اتکا به روش‌معلمانه‌ی خویش و به‌ تکرار، به مدیران و مسئولان امر در قوای سه‌گانه توضیح دهیم که مطالبه‌گری حق‌طلبانه‌ی معلمانِ این کشور، محدود به دوره حکومت یک جریان خاص در کشور نبوده و نیست، هم‌چنین، این فعالیت‌ها، صرفاً در چهارچوب قانون و بر بستر قانون اساسی و حقوقِ حقه‌ی شهروندی صورت می‌پذیرد، لذا سرکوب اعتراضات و مطالبه‌گری‌های صنفی، مشکلات جامعه را حل نمی‌کند و متاسفانه فاصله‌ی بین ملت_دولت را بیش‌تر خواهد کرد.
ما از دولتیان و مجلس نشینان می‌پرسیم:
مگر رتبه‌بندی در مجلس به قانون تبدیل نشده‌‌است؟ مگر قرار نبود که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اجرایی شود؟ مگر بازه‌ی زمانی اجرای آن، نهایتاً تا ۱۸ خرداد نبود؟
چرا با وجود افزایش لجام‌گسیخته تورم، از اجرای آن سرباز زده‌اید؟
معلمان ایران، توامان از درغگویی و تبعیض بیزارند.
پیش‌کسوتان فرهنگی، چه گناهی کرده‌اند که باید، سال‌های سال با وعده و وعیدهای واهی منتظر اجرای همسان‌سازی حقوق باشند؟!
ما بدین‌وسیله به اطلاع مدیران و مسئولان می‌رسانیم که شما در آزمون اجرای طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی، بارها فرصت داشتید که نمره قبولی کسب کنید، امّا هر بار از این آزمون سرشکسته بیرون آمدید، همان‌گونه که در اجرای قانون ۱۷ سال مغفول مانده مدیریت خدمات کشوری سرشکسته شدید.
دولتیان و مجلس‌نشینان!
نیک می‌دانید که هم‌چون گذشته، تنها به اعلام خواسته‌مان اکتفا نمی‌کنیم و این مطالبات را با جدیت، اتحاد و هوشیاری پیگیری خواهیم کرد، زیرا براین باوریم که آموزش و پرورش کشور، در تمامی ادوار، در اولویتِ شما نبوده و نیست. یقین داریم که درباورتان تا زمانی که جوانترین معلمان شاغل، بازنشسته شوند، رتبه‌بندی را اجرا نخواهید کرد. پس مجبوریم مطالبه‌گری خود را هم‌چنان و با گام‌هایی استوارتر ادامه‌دهیم.
امروز پرسش افکار عمومی این‌است: چرا معلمانی که تمام تلاش و هم و غم‌شان آبادانی، رفاه، سلامت، شادابی، خردورزی و کرامت برای تمام مردم ایران است را با اتهامات واهی بازداشت می‌کنید؟
چه کسانی امنیت ملی و آسایش جامعه را به خطر می‌اندازند؟ معلمان تلاشگر و کنشگران شریف؟یا غارت‌گران اموال مردم؟
چرا صدا و سیما، دزدان بیت‌المال را _علیرغم احراز مجرمیت_ با نام اختصاری معرفی می‌کند! امّا معلمانی را که هیچ کدام از مراحل رسیدگی به پرونده‌شان طی نشده و مجرمیتِ آنان اثبات نشده، طی سناریویی ناجوان‌مردانه، متهم جلوه می‌دهد!؟ “اینَ تذهبون”؟
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، با صدایی رسا، از شما می‌خواهد:
اگر سندی، دال بر مجرمیتِ فعالان صنفی دارید، به صورت شفاف منتشر کنید و همکاران شریف ما را در دادگاه‌های علنی محاکمه کنید تا از خودشان دفاع نمایند:
“تا سیه‌روی شود هرکه در او غش باشد”
چرا و به استناد به کدامین قانون، فعالان صنفی را بیش از موعد مقرر شده در قانون (سی روز) در بازداشتِ به‌اصطلاح “موقت” نگه میدارید؟

به کدام حق و به استناد به کدام قانون وقتی قرار بازداشت، توسط قاضی به قرار وثیقه تبدیل می‌شود، برخلاف قانون آن‌ها را در بازداشت نگه می‌دارید؟
به استناد کدام قانون، اصرار بر اطاله بازداشت و دادرسی دارید؟ آیا غیر از این است که در ساخت سناریوتان با شکست مواجه شده‌اید؟
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، به نمایندگی از معلمان مطالبه‌گر کشوراعلام می‌نماید:
فعالیتِ کانون‌ها و انجمن‌های صنفی، جریانی مستقل، حق‌خواهانه، مستمر، ریشه‌دار و هم‌چون درختی تناور است که هیچ‌گاه قابل حذف نیست؛ پس به جای تلاش برای افزدون به دامنه‌ی سرکوب، تن به گفتگو دهید، صدای معلمان را بشنوید و به مطالبات برحق و صنفیِ آنان، جامه‌ی عمل بپوشانید.
ما صریح و قاطعانه اعلام می‌کنیم که لازم است سریعاً دست از سرکوب بردارید، اسماعیلعبدی، رسولبداقی، محمدفلاحی، ‏مژگانباقری، اسکندرلطفی، مسعودنیکخواه، شعبانمحمدی جعفرابراهیمی، محمدحبیبی، اصغرامیرزادگان ‏،محمدعالیشوندی، محمدعلیزحمتکش ،هاشمخواستار عبدالرزاقامیری، ‏حمیدعباسی،غلامرضاغلامی‌کندازی،ایرجرهنما ،جباردوستیبهترین معلمان ایران زمین هستند و تلاش آن‌ها برای اعتلای فرهنگ این کشور بوده‌است، بدون شک، نمی‌توان اندیشه و تفکر را زندانی کرد.
ما هم‌چنان امید داریم که به این نتیجه رسیده باشید:
فعالیت‌های کانون‌ها و انجمن صنفی، قائم به فرد نبوده و از دلِ بدنه خودجوش معلمان مطالبه‌گر سراسر ایران نشات گرفته‌است، این حرکت، شعله‌ای نیست که با سرکوب خاموش شود و از هستی محو گردد.
دولتیان و مجلس نشینان!
با صدایی بلند و رسا اعلام می‌کنیم، چنان‌چه همکاران ما سریعاً و بی‌قید و شرط آزاد نشوند، و خواسته‌های به‌حق و قانونیِ معلمانِ ایران اجرا نشوند، اعتراضات صنفی ادامه خواهد یافت.
بر همین مبنا و با استناد به اصل بیست و هفتم قانون اساسی، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از فرهنگیان شریف در جای‌جای ایران عزیز دعوت به‌عمل می‌آورد، در تجمع اعتراضی روز پنج‌شنبه۲۶خرداد، که از ساعت ۱۰ الی ۱۲ ظهر برگزار می‌گردد شرکت نمایند و حقوق قانونی خود را مطالبه کنند.
مکان تجمع:
تهران: مقابل مجلس شورای اسلامی
استان‌ها: اداراتکل
شهرستان‌ها: ادارات شهرستان
خواسته‌های فرهنگیان کشور، هم‌چون گذشته روشن است:
عدالت آموزش برای همه دانش‌آموزان
اجرای اصل سی‌ام قانوناساسی
اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری
اجرای قانون رتبه بندی
اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان
آزادی بیقیدوشرط فعالین صنفی
تشکیل دادگاه رسانه و مطبوعات برای ناشرین ویدئوی صدا و سیما علیه فعالین صنفی
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
۱۹ خرداد ۱۴۰۱
استعفای دسته جمعی پرسنل برق یزد
شنبه ۱۴ خرداد ماه ۱۴۰۱، شماری از پرسنل شرکت برق منطقه‌ اییزد، در اعتراض به پایین بودن حقوق و مزایا و مشکلات متعدد معیشتی و عدم توجه مسولان به مشکلات آنان، درخواست استعفا دسته جمعی از این اداره را اعلام کردند.
اعتراض مجدد کارگران شهرداری شوش به عملی نشدن وعده‌ی پرداخت حقوق
جمعی از کارگران مجموعه شهرداری شوش؛ روز دوشنبه ۱۶ خردادماه در اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده از سوی مسئولان برای وصول مطالبات‌شان، اعتراض صنفی خود را در برابر ساختمان فرمانداری شوش برگزار کردند.
تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه آزاد تهران
روز سه شنبه ۱۷ خرداد ماه، کارکنان دانشگاه آزاد تهران در اعتراض به تداوم عدم افزایش حقوق ماهیانه براساس تورم و هزینه‌های واقعی معیشت، با شعارهایی علیه «تهرانچی» اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
تجمع آتش نشانان تبریز در اعتراض به افزایش ناچیز ۱۰ درصدی حقوق

آتش نشانان تبریز روز سه‌شنبه در اعتراض به افزایش ناچیز ۱۰ درصدی حقوق در محوطه شهرداری تجمع کردند. معترضان می‌گویند در برابر تورم بیش از ۴۰ درصدی، افزایش ۱۰ درصدی حقوق توهین به کارگران و کارمندان حداقل‌بگیر دولت است.

کارگران شهرداری ایرانشهر ۵ ماه بدون حقوق در سخت‌ترین وضعیت معیشتی مشغول کار هستند

کارگران شهرداری ایرانشهر اکنون ۵ ماه است که حقوق نگرفته‌اند. با وجود بارها تجمع و اعتراض، شهرداری این شهر هیچ اعتنایی به وضعیت کارگران نمی‌کند. کارگران هر روز با نامه‌نگاری به مقام‌های شهرداری و استانی و یا تجمع و اعتراض حضوری به امید پاسخگویی مشغول هستند. اما ۵ ماه بدون دستمزد برای تهیه کمترین امکانات معیشتی به قرض و نسیه گرفتن روی آورده‌اند. آنها می‌گویند کالاهای اساسی طی یک‌ماه گذشته چندین برابر افزایش قیمت داشته‌ است. ما حتی اگر حقوق هم سر ماه می‌گرفتیم، فقط کفاف نیمی از ماه را می‌داد. چه رسد به اینکه ۵ ماه بدون حقوق سر کنیم.

در شهرداری ایرانشهر ۶۵۰ نفر کارگر به‌صورت قرارداد مستقیم با سابقه‌های بالای ۱۵ سال مشغول به کار هستند.

شهرداری حقوق آنها را از بهمن‌ماه سال گذشته پرداخت نکرده است. آیا نمایندگان مجلس و مقامات ریز و درشت حکومتی و شکنجەگرانشان یک روز حقوقشان بە تعویق میافتد؟

به گفته کارگران نزدیک به ۴ ماه بیمه آنها و ۱۴ سال عیدی عقب افتاده نیز پرداخت نشده است

تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی با خروش شعار مرگ بر رئیسی در سراسر کشور
روزهای دوشنبه ۱۶ و سه شنبه ۱۷ و چهارشنبه ۱۸ خردادماه ۱۴۰۱ جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی شهرهای زنجان، کرمان، مشهد، اهواز، شوشتر، بندرعباس، کرمانشاه، تبریز، ارومیه، اردبیل، قزوین، دزفول، گیلان ،شوش، کرج، اراک، اصفهان، خرم‌آباد، شیراز، تهرانو دیگر شهرها مقابل ساختمانهای اداره های کار، ادارات تامین اجتماعی و استانداری های این استانها دست به تجمع زدند.
این بازنشستگان تأمین اجتماعی نسبت به مصوبه روز ۱۵ خرداد هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر اعتراض خود را ابراز داشتند.
بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی خواهان افزایش حقوق به میزان نرخ واقعی سبد معیشت هستند اما دولت حتی مصوبه شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۳۸ درصدی برای غیرحداقل‌بگیران را نیز زیر پا گذاشته است.
درخواست های بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی.
۱_ابطال فوری مصوبه خلاف قانون هیئت دولت درباره افزایش ده درصدی سایر سطوح.
۲_لازم اجراء بودن تصمیمات شورایعالی کار بدون تصویب در هئیت دولت
۳_اجرای صد درصد هم سان سازی و پرداخت معوقات از سال ۹۹
۴_ افزایش حداقل حقوق بالاتر از خط فقر ، اعمال ضریب زمان بازنشستگی برای سایر سطوح و ترمیم حقوق ها براساس سبد معیشت و تورم.
۵_تشکیل صندوق حمایتی مجزا با بودجه دولتی برای گروههای حمایتی
۶_ تصویب قانونی برای جلوگیری از دست اندازی و استقراض دولت ها از صندوق سازمان تامین اجتماعی و پرداخت عاجل بدهی های دولت به صندوق با اعمال دیر کرد.
۷_نظارت واقعی بازنشستگان به داراییهای صندوقها و گزارش شفاف و کامل آن در عرصه عمومی.
حوادث
یک کارگر در یاسوج خود را به آتش کشید
یک کارگر در یاسوج به دلیل مشکلات معیشتی از طریق خودسوزی به زندگی خود پایان داد.
هویت این کارگر مجید بهجت نژاد، متاهل و پدر ۳ فرزند احراز شده است.
یک منبع مطلع گفت: “وی به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی ۱۰ میلیون تومانی خود دست به خودسوزی زد و پس از به کما رفتن، در بیمارستان یاسوج جان باخت”.
لازم به ذکر است؛ اردیبهشت ماه سال جاری نیز دو کارگر شاغل در یک واحد نانوایی در روستان خومه زار از توابع شهرستان ممسنی، به دلیل مشکلات معیشتی و فقر مالی از طریق مصرف قرص برنج دست به خودکشی زدند و جان خود را از دست دادند.
طی مدت تقریبا یک سال ( ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱) دستکم ۱۵ کارگر دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان دادند
مرگ کارگر ساختمانی و بر اثر سقوط از ارتفاع
روز یکشنبه ۱۵ خردادماه ۱۴۰۱، یک کارگر ساختمانی به‌نام برهان لشکری بر اثر سقوط از طبقه پنجم یک ساختمان جان باخت. این کـارگر در یک ساختمان در حال ساخت در شهر ارومیه مشغول به کار بود.و در حین آرماتوربندی دچار این حادثه شد که به‌دلیل نداشتن کمربند و تجهیزات ایمنی به پایین سقوط کرد. وی متاسفانه به‌دلیل شدت جراحات وارده در محل وقوع حادثه جان باخت.

مصدوم شدن کارگر سفیدکار بر اثر سقوط از ارتفاع در ملایر
در یک حادثه کـارگری دیگر، یک کـارگر ساختمانی در حین سفیدکاری در یک ساختمان در حال ساخت از طبقه چهارم ساختمان به چاهک آسانسور سقوط کرد و مصدوم شد.وی در یک مجتمع ساختمانی در نزدیکی خیابان مولوی شهر ملایر در حال کار بود.

نبود استانداردهای لازم در محیط کار و تجهیزات ایمنی و رعایت نکردن ایمنی محیط کار، موجب افزایش روز افزون مرگ کـارگران در ایران می‌شود.

🔸سرقت از صندوق‌های امانات #بانک_ملی شعبه دانشگاه در تهران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده، هر چند که بعضی گزارش‌ها از جمله درباره تعداد صندوق‌ها ضد و نقیض است.
نکات قابل توجه اینکه سارقان پس از دستبرد، بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز دوربین‌های مداربسته این شعبه را هم با خود برده‌اند. گزارش شده است که سیستم هشدار فقط به موبایل رئیس بانک متصل بوده است «اما به دلیل هشدار اشتباهی در گذشته، رئیس بانک به پیامک هشدار اعتنا نمی‌کند.»
در پی اعلام سرقت صندوق‌های امانات بانک ملی شعبه «دانشگاه» در تهران، شماری از مشتریان خشمگین این بانک برای شکایت در این شعبه تجمع کرده و دست به اعتراض زدند
گزارش‌ها از تهران حاکی است که تجمع روز ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ گروهی از مال‌باختگان سرقت صندوق‌های امانات بانک ملی شعبه دانشگاه با سرکوب نیروهای امنیتی روبرو شده است و در تصاویرصدای تیراندازی شنیده می‌شود
زندان و بازداشتها
در اقدامی تازه از سوی نهادهای امنیتی، #شعبان_محمدی و‌ #مسعود_نیکخواه از زندان سنندج به زندان اوین منتقل شدند.
این دو عضو انجمن صنفی معلمان مریوان طی تماسی با خانواده‌هایشان این خبر را اعلام کرده‌اند. نکته‌ی قابل تامل این‌جاست که #مسعود_نیکخواه را وادار کرده‌اند که با زبان فارسی با همسرش صحبت کند

مهدی_فتحی بازداشت شد
روز ۱۸ خرداد مهدی فتحی از فعالین صنفی فارس در منزلش واقع در روستای کردشول پاسارگاد با یورش نیروهای نیروهای امنیتی بازداشت شد.